Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, zajímalo by mě, jak se řeší rovnice se třema neznámýma. Tedy, myslela jsem, že to vím, ale asi ne.
Spíš mě zaráží, že v následujícím příkladě je ve výsledcích jakési t ... kde se tam vzalo? Podívejte se sami :)
x + 2y + 37 = 4
2x + y - z = 3
3x +3y + 2z = 10
Jo a maticema to prosím nedělejte, děkuji :)
ak je tam preklep a má byť miesto 37 3z tak to nemá riešenie ,lebo
súčet tých rovníc dá 
a ak by tam bolo miesto 10 sedem tak stačia tie dve prvé rovnice teda jedna premenná sa dá voliť ľubovoľne teda
sa rovná ľubovoľnému číslu ktoré sa môže nejako nazvať autori to nazvali t,ale dobré je akékoľvek písmeno či znak kľudne aj pôvodné z alebo x či y podľa toho ktorú premennú volíš ľubovoľne
↑ ladyesik:na nič možno sa nepáči autorom písmeno z,ale nejako označená byť musí keďže ju možno voliť úplne ľubovoľne a vždy to bude riešenie
↑ ladyesik:na mene nezáleží napr. (nesúvisí s úlohou)
↑ ladyesik:lebo je závislá sústava konkrétne jedna je súčet dvoch teda je tam zbytočná a keď máš
len dve nezávislé rovnice,ale tri neznáme tak tú tretiu neznámu môžeš voliť ľubovoľne a vždy to bude riešnie tej sústavy tá má nekonečne veľa riešení ak je tá sústava nezávislá tak má len jedno ak závislá tak nekonečne veľa riešení najlepšie na to odpovedá Frobeniova veta