Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím Vás, přátelé zeleného údolí....
Mám na Vás povolaných pár dotazů ohledně příkladů z látky, během které jsem chyběl, díky své neschopnosti jsem si látku nestihl doplnit, přiznávám a zítra píšeme test a marně sháním látku k dopsání, jelikož nikdo nemá čas.
Jedná se o tyto čtyři příklady a zajímal by mě u nich postup, nějak "polopaticky" vysvětlen, abych pochopil jak na to.
Jsou tu dvě možnosti, buď mi pomůžete a nebo mě pošlete někam, to já samozřejmě respektuji, každý svého štěstí strůjcem, ale dal jsem se do kupy a tohle se už víckrát nestane.
Za každou pomoc budu velmi vděčný a samozřejmě budu dělat tomuto skvělému fóru reklamu kde to jen půjde. :-)
Zde již ony příklady!
1)tg x = - 2/3 (dvě třetiny)
2)sin x < - 1/4 (jedna čtvrtina)
3) cos (pí lomeno 3 - x) = 0
4)sin x*2 + 5 sin x + 4=0
Ahoj ↑ Legionar:,
Podla pravidiel , jedno cvicenie = jedna tema.
Tak pomoc len na ten prvy.
V tabulkach ( alebo na kalkulacke najdes ) hodnotu x, pre tg x= -2/3
ak nie, tak na 100% mas x' pre tg x'=2/3, a potom podla vlasnosti funkcie tg ( je to neparna funkcia) mas ze hladana hodnota x= - x'.
↑ Legionar:
Zdravím,
Co takhle využít možnosti webu tohoto fora ? A zkusit trochu samostudia ? Odkaz
Je tam pár příkladů i řešených a celkem dobře popsaných, když budeš chtít více stačí jen hledat, tuto látku a najdeš vše potřebné. Přeji hodně štěstí zítra :-)