Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravíčko. Mám problém s integrálem racionální funkce
Rozložil jsem na parciální zlomky a A/první mocnina B/druhá C/třetí, roznásobil a dostal jsem
Je tento postup dobře ? pokud ano co dál, nějak to nemůžu dořešit. Pokud je to špatně tak jak tedy správně ?
Ahoj ↑ Redstar:,
Dobry zaciatok.
4ty riadok plati pre vsetki x ( to vdaka algebre)
Treba vypocitat co to da pre tri rozne x .... a uvidis ze ine o system (3;3) a ked ho vyriesis mas co hladas.
( niekto pocita a 4tu hodnotu, co mu posluzi na kontrolu)
Kontrola vypoctu
vanok napsal(a):
Ahoj ↑ Redstar:,
Dobry zaciatok.
4ty riadok plati pre vsetki x ( to vdaka algebre)
Treba vypocitat co to da pre tri rozne x .... a uvidis ze ine o system (3;3) a ked ho vyriesis mas co hladas.
( niekto pocita a 4tu hodnotu, co mu posluzi na kontrolu)
Kontrola vypoctu
Jojo , to vím že musím počítat tak ať zjistím hodotu A,B a C. Dokážu zjistit C to je 9/4 teda myslím ale nevím jak a co dosadit abych zjistil A a B. Obě se nulujou a nebo obě zůstanou.
↑ Redstar:, mas velku slobodu, skutocne 3 rozne hodnoty. riesenie systemu co dostanes ti da vzdy hladane A, B a C. ( A to vdaka ALGEBRE... )
vanok napsal(a):
↑ Redstar:, mas velku slobodu, skutocne 3 rozne hodnoty. riesenie systemu co dostanes ti da vzdy hladane A, B a C. ( A to vdaka ALGEBRE... )
dostal jsem že
je to správně ?
↑ Redstar:,
Ano, ale pozri sem na skryte, co tam je? ↑ vanok:
vanok napsal(a):
↑ Redstar:,
Ano, ale pozri sem na skryte, co tam je? ↑ vanok:
aha :D tak toho jsem si vůbec nevšiml :). Ale drsně no, aspoň vím že to mám dobře, sice výsledek vypadá trochu jinak ale po integraci se snad k němu dohrabu :) díky :)