Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj mám problém s funkcí v C, píšu funkci s libovolným počtem parametrů, ale visual studio mi píše že va_start, va_arg a va_end jsou undefined, mám tam něco includovat, aby to fungovalo, includuji jen stdio

příště zkus google (nebo ty stránky níž) než se zeptáš
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdarg/
↑ gladiator01:
dík ;-), znáš to jsem línej -> taková ta deformace matematiků :D
ještě dotaz, když si ty hodnoty, které chci předat funkci vygeneruju do pole, jak je tam nacpat (té funkci)
↑ cStP:
to je dobré řešení, myslíš že by to nějak šlo pro libovolnou délku pole?
↑ cStP:myslel jsem to tak, že třeba jednou budu mít pole délky jako jsi to udělal ty a jindy třeba 8, ale není nutné to nějak řešit, jen mě to tak napadlo jestli by to šlo nějak snadno implementovat
EDIT: mám ještě problém počítám rozptyl a můj program vyhodí 0.40 a wofram 0.37, že by jiný výpočet?
vycházím ze vzorce 1/n-1*suma(x - prumer)
tak vždy pro daný případ zjistit délku pole a tu vzít jako limit při procházení daného pole ;-) (zjištěnou délku pole si můžeš předat do funkce taky přes parametr).
No to by mělo vyjít určitě shodně - nemáš tam chybku, že by tam byl nějaký datový typ třeba int namísto float čímž by došlo k (zaokrouhlování) chybě při výpočtu ?
ne, všechny proměnné jsou buď double nebo long double a tím že třeba jedna je double a druhá long double to asi není ne?
No podle mě by to tím být nemělo, ale nejsem žádný mistr v céčku :-) Nejlepší bude, když si tu operaci rozepíšeš postupně do kroků a budeš si vypisovat mezivýsledky a stavy proměnných v průběhu výpočtu - tak zjistíš ve kterém kroku ti to udělá tu početní chybu - u takto malého vzorečku by to neměl být problém.
Jinak by samozřejmě šlo tvůj program debuggovat - což ale nevím jestli používáš nějaké vývojové prostředí které by to podporovalo - třeba NetBeans nebo Code::Blocks...