Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, je to dlouho co jsem počítala takové příklady bez problémů, tak se mi to vytratilo z hlavy..Potřebovala bych postup této slovní úlohy:
V šesté a sedmé třídě je dohromady 58 žáků, v šesté a osmé třídě je dohromady 57 a v sedmé a osmé třídě je dohromady 59 žáků.Kolik je žáků ve všech třídách dohromady?
Vím zhruba jak se to počítá, ale nějak jsem se sekla u zápisu..Díky všem matematikům ;)

↑ Berezka:
1) Druhou rovnici vynásob (-1)
2) Takto upravenou rovnici sečti s první rovnicí
3) Dostaneš novou rovnici a tuto sečti se třetí rovnicí (mělo by ti vypadnout z) a z toho určíš y
Dopočet zbylých neznámých už je jednoduché
Mělo by ti vyjít:
↑ Ewinka:nejde o metry, centimetey, palce, nebo světelné roky, všechno to jsou jednotky délky, v těch se ale úhly neměří, tak to musí být jak Cheops píše nejspíš uhlopricka a ne úhel.
kdyz uz jsi takovy vyborny matematik,nepomohl by jsi mi s posedni veci,ktera mi chybi z cele stranky,Kolik je dano prvku ,jestlize variaci ctvrte tridy bez opakovani je dvacetkrat vice nez variaci druhe tridy bez opakovani,vyslo mi pet,tak nevim