Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 08. 04. 2012 15:23

fufiik
Reputace:   

svítivost

Dobrý den, prosím o pomoc s tímto příkladem.
Trochu mi to zavání fyzikou, ale mám to do matiky a nevím co s tím.

Zjistěte, které místo na spojnici dvou světelných zdrojů, jejichž vzdálenost je d, se svítivostmi I1 a I2, je nejméně osvětlené, jestliže d = 37, I1 = 19 a I2 = 44.

díky moc!

#2 08. 04. 2012 21:45

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: svítivost

Zdravím,

bylo řešeno zde, děkuji autorovi. Příště používej tlačítko Hledat v horní liště.

Jen tak pro mé výzkumy - navštívíš pár fór, na každém vložíš stejný dotaz a počkáš, až se objeví reakce. Zkoušela jsi nejdřív konzultovat se spolužáky? Děkuji.

#3 12. 04. 2012 15:50

fufiik
Reputace:   

Děkuji.
Bohužel jsem si toho nevšimla. spolužáků se ptát nemohu, protože každý má jiný příklad. Mě by spíše zajímalo, jak se dotyčný dostal k té rovnici jak samotné řešení.
Nevíte to někdo?
Hledala jsem v tabulkách, na internetu, ale nic  jsem nenašla, jak bych to měla odvodit.

#4 12. 04. 2012 20:48

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

To jsi mohla "dotyčného" zeptat. Také spolužáků - třeba by to někdo věděl i když má jiný příklad. Také se to píše na spřáteleném webu (cca v polovině textu) i se zdůvodněním.

Na jiných fórech jsi odpověď dostala? Děkuji.

Zápatí