Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějakou kvalitní učebnici matematiky pro střední školy a přípravu na maturitu. Učebnice by měla byt nejlépe pro samouky, abych nepotřeboval k ní před vysvětlení učitele.
Děkuji
realisticky.cz - nepoznam nič lepšie
↑ dna40747: tak to jedině ucelená řada knih od nakladatelství Prometheus, ale doporučuji i Poláka, jen tam není tolik vysvětlování
Když látce vůbec nerozumím tak prvně jdu na realisticky.cz případně diplomové práce studentů MFF. Potom přijde na řadu Prometheus kde už to začíná být zajímavější. No a satisfakci dokonám v Polákovi, který někdy dokáže docela dobře z dělení udělat recept na bombu.

Já osobně rozhodně nedám na učebnici pana Krynického (realisticky.cz) dopustit, sám dodnes dohledávám "principy", které se mi postupem času vykouřily z hlavy, a nyní jsou tak trochu potřeba:)
Procvičit v naučené látce lze velmi dobře ze sbírky úloh od Petákové...
aspoň můj názor, v době kdy já maturoval takovéto materiály nebyly:)
↑ dna40747:
Tu sa dajú nájsť bakalárske a diplomové práce nejakých študentov MFF UK. Veľa z tých prác je učebnica stredoškolskej matematiky zameraná na nejakú konkrétnu tému (kombinatorika, analytická geometria, funkcie, atď.). Mal by si tam nájsť učebnicu asi ku každej téme, ktorá sa na strednej škole vyučuje. Jednotlivé témy sú vysvetlené veľmi dobre. Vety sú tam dokázané.
nemá někdo skušenosti s tímto
Matematika příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy zde http://www.knihy-na-siti.cz/matematika- … y/d-60370/
a
MATEMATIKA – přehled středoškolského učiva http://www.vyuka.cz/d_matematika.php
↑ dna40747:
to první je Petáková - u nás asi nic lepšího neexistuje.
↑ dna40747: legendární Petáková, znají všichni a doporučují