Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Moc děkuji, ale to jsem si také myslela až do doby, kdy jsem našla tento odkaz a obrázek http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trojuhelnik_osy.svg
↑ paja.ppp:Moc děkuji, ale to jsem si také myslela až do doby, kdy jsem našla tento odkaz a obrázek http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trojuhelnik_osy.svg
Už vim!! Jen nevim jestli to dokážu dobře vysvětlit. Musíš nejprve narýsovat délku b (úsečku AC) a pak.. No musíš udělat takovej ten oblouk.. já už si moc nepamatuju jak se to dělalo.. Myslím že uděláš z tý úsečky kolmici v polovině směrem dolů.. a pak z jednoho z bodů Narýsuješ dvojnásobný úhel beta.. nic ti to neříká? nedělali jste to ve škole?
↑ paja.ppp:moc nevím, vím, že b bude ležet na kružnici se středem S/střed AC/, ale pak nevím dál, přesto díky, že se tím zabýváš
↑ sl:
No ale to nebude... kdyby ležel tak by to byl pravý úhel(thaletova kružnice). Ta kružnice na který leží bod B nemá střed v AC ale na kolmici k AC která vede středem AC..
↑ paja.ppp:já právě myslela, že bod B leží na kružnici o poloměru tb a středu S, který je středem strany AC? Ale nevím, co pak s tím úhlem
Zdravím,
potřebujete "kružnicový oblouk" jinak řečeno "Množinu bodů, ze které vidíme úsečku b pod úhlem beta" - odkaz, 10. konstrukce, případně místní sbírka
Ať se podaří.
↑ paja.ppp:
Já už vim.. Uděláš kolmici k AC procházející středem AC. pak z bodu A uděláš úhel 2*beta .kde se úhel protne s kolmici vznikne bod (třeba F). uděláš kružnici se středem v F tak aby procházela body A i C. pak ze středu AC kružítkem naneseš délku tb. a kde se protne s kružnicí(měly by to být dva body) tam vznikne bod B (a bod B´). Uff.. ale dalo to zabrat.. tak snad je to správně:o)
↑ paja.ppp:
:-) není za co, ať poslouží.