Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím ještě jednou, sorry že zase otravuju :D. Dál jsem se přípravný test na Přijímací zkoušku kterou dělám v Pondělí a u pár příkladů se mi nepodařilo přijít na ten správný výsledek.
1) (-1) na třetí- (-1) na druhou+ (-1) na nultou -1 na druhou(výledek má být -2, a prominte za ty mocniny psaný slovy, nešel my jsem vložit horní index z Wordu)
2) V rovnoramenném lychoběžníku jsou základny dlouhé 15cm a 9cm, výška má délku 4cm.
Vypočítejte: a) délku ramene lichoběžníka
b) obvod a obsah lichoběžníka
3)Řešte rovnici a provedte zkoušku.
3-4x=2(1-3x) (výsledek má vyjít x= 1 zlomková čára a -2)- mě to porád vycházelo -2 a vůbec nevím proč.
To je asi tak všechno co bych k vám měl za dotazy. Předem díky za rady a přeju vám hezký zbytek dne. A nezlobte se že toho k vám mám tolik v Pondělí dělám Přijímací zkoušku tak na ní chci být 100% připravenej.
↑ Horys:
Zdravím,
nepiš, prosím, všechno do jednoho tématu - viz pravidla.
pokud je minus před závorkou, tak se mění znaménko, např.
. V příkladu 1 zřejmě jde o tento kousek:
- je tak? Zde nejdřív umocňuješ, až potom můžeš použit minus před závorkou. 
Stačí tak?
příklad 2 už umim ted jen nemuzu pochopit ten příklad 1 a 2
Ten příklad, který neumíš, napiš, prosím, do samostatného tématu. Zítra zdar na zkouškách.