Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
No, zkusím to upřesnit...mám prostě přímku, která je v bodech 2,1 a -3,-5...jak mám vědět, který bude bod A,B...když budu potřebovat znát vektor, tak je rozdíl odečítat -3-2/2-3...jasné? :)
nebo viz tahle situace...A může být -3,4 nebo 6,1...
je na to nějaký fígl, podle kterého se to řídí?
↑ goffy:
je to úplně jedno, ale já bych si jako jeden z bodů vybral
(nula se dobře počítá) a doplnil ho jedním z těch tvých (osobně bych vybral
protože nemám rád "mínusy")
zdenek1 napsal(a):
↑ goffy:
je to úplně jedno, ale já bych si jako jeden z bodů vybral(nula se dobře počítá) a doplnil ho jedním z těch tvých (osobně bych vybral
protože nemám rád "mínusy")
fajn, já jsem se domníval, že pokud bych prohodil bod A s B, tak mi vyjde jiná rovnice přímky, ale měla by být zřejmě stejná, je tak? díky
↑ goffy:
Zdravím,
přímka nemá směr, tedy pokud zvolíš libovolné body na přímce, můžeš dosazovat nejdřív bod více napravo a potom více nalevo nebo naopak a pořád máš stejnou přímku. Nemůžeš však přehodit souřadnice u bodu, ale to je snad jasné. V pořádku?
jelena napsal(a):
↑ goffy:
Zdravím,
přímka nemá směr, tedy pokud zvolíš libovolné body na přímce, můžeš dosazovat nejdřív bod více napravo a potom více nalevo nebo naopak a pořád máš stejnou přímku. Nemůžeš však přehodit souřadnice u bodu, ale to je snad jasné. V pořádku?
jasné, děkuji :)