Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Přímo z Cermatu jsem dostala v mailu:
Eva Ř. (Cermat) napsal(a):
Přejeme hodně úspěchů u maturit a děkujeme za odkaz na vaše stránky.
K tomu se připojuji :-)
Zdravím,
taktéž se poslušně hlásím, že se v pátek chystám na státní maturitu z matematiky, vyšší, povinně nás ze všech maturitních ročníku jde na vyšší asi 5...
Ta uvidíme, jak to bude vypadat a doufám, že se tam neobjeví takové nejasné šílenosti, jako např. Odkaz
Zdravím z Písku, taky jdu v pátek na vyšší. Z průmky jsme jen 2... Jsem na to dost zvědavej, i když z toho mám respekt, dost sem se připravoval. Taky Vám tady na fóru bych chtěl poděkovat. Je fajn mít se kam obrátit v klidu domova. :)
Výsledky z didaktickejch testů dostanou školy 15.května, takže si tam můžeš zavolat:) ...Jinak předpokládám, že zejtra už najdeš test na netu oskenovanej i s neoficiálníma výsledkama. Alespoń čeština se dala najít druhej den, tak předpokládám, že u matiky to nebude jinak.:)
↑ virusss:
Jo, o češtině vim, ale třeba vyšší češtinu jsem ještě nikde neviděl. Takže mám spíš obavy, aby všude nebyla jenom ta nižší úroveň.
Jinak díky za tip, zkusím to ve škole toho 15. května zjistit, když to nikde na netu nenajdu.
Zdravím kolegy maturanty,
mám taktéž za sebou test, vyšší.
Mé pocity jsou dosti nepěkné; mám výhrady k několika příkladům - ne že by nebyly na středoškolské úrovni, takové příklady by měl maturant vyšší úrovně určitě zvládnout; jenže na tyto příklady je třeba více času; jsou to příklady, které může člověk řešit i čtvrt hodiny. Mluvím například o příkladu s logaritmy apod...
Nevím zdali je to jenom mé zdání, ale oproti všem předchozím testům je toto nejtěžší test.
Ahoj,
souhlas, vyšší úroveň opravdu přitížila, 100% to nebude (už teď vím o dvou chybách a jednu úlohu jsem nestihl), nicméně myslím, že na jedničku dosáhnu...
Logaritmy byly pikantní a moje hvězdné použití cosinu v rovnostranném trojúhelníku, abych nalezl délku druhé strany, když jednu znám byla.... zajímavá...
↑ Honza Matika:
Je třeba si klást vyšší cíle, než procenta a sčítání a odčítání čísel :-)
I když dneska po testu jsem si říkal, proč jsem se zalamoval s vyšší. :-)
↑ smatel: Kdyby to řešila vejška, tak si dám těžší. Ale když se každej dostane kamkoli skoro bez přijímaček, tak mě opravdu těžší netrápí ...
kombinační čísla - jmenovatel byl 2^n (důkaz jsem neprováděl, stačilo dosadit několik n=3,4,5 nebo si ten vztah pamatovat - je to řádek v pascalově trojúhelníku).
Logaritmy převést log2^n=nlog 2 a sčítat/odčítat jablka... a dát pozor na +/- (což jsem neudělal)
Zdravím, kolegové maturanti,
připojuji se k rozporuplným pocitům z vyšší úrovně. Některé příklady opravdu né že by těžké, ale chtělo by to více času. Za další vůbec jsem nerozuměl zadání u těch kružnic. Nevěděl jsem které kružnice napsat rovnici. Nejtěžší test, který jsem kdy absolvoval. Jasně, je to vyšší verze ale toto? Zdálo se mi to přehnané.
dle mého názoru byl tento test (letošní vyšší úroveň) ještě o něco těžší než letošní generálka. Ale obecně vzájemně podobná obtížnost letošní generálky a ostrého testu je podle mého pořád úplně jinde než obtížnost vyšších úrovní let minulých. Všechny předchozí testy i generálky jsem si doma udělal se stejnými podmínkami jako naostro (tj. čas apod., navíc jsem to dělal bez tabulek) a nejhůř jsem dopadl na 76%, jinak obvykle kolem 85%. Dnes jsem se nejspíš nedostal ani přes těch 68%...
Je nutné uznat, že nešlo o neprobranou látku. Probírali jsme to, to ano. Ale podle mě byl problém v čase. U nás (na relativně velmi dobrém pražském gymnáziu) to ani ti nejlepší z nejlepších (úspěšní v celostátních kolech olympiád) nestihli do konce.
↑ eldest:
U těch kružnic se měla napsat ta s nejmenším poloměrem; to znamená určit si přímku na které leží středy a určit průsečíky s osama a porovnat vzdálenosti od středu k průsečíkům.
Jinak asi bychom se měli přesunout do jiného tématu, nevím zda-li téma "Kdo se tu jeste uci na maturitu?" s tímhle koresponduje. (Moderátoři?)
Taky si myslím, že to přehnali :-), ale oni si budou stát na svém, že je to vyšší úroveň...
Nevite prosim nekdo, kam zmizel ten topic s priklady, ktery tu este tak 2 minuty dozadu byl?
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=45694 tady je na nej link. byly tam napsane priklady z vyssi verze a jejich mozne vysledky + nazory
↑ dawemaslo:
Někdo to smazal
Nemazal jsem to osobně, ale autor topicu požádal o smazání, protože proč si nepamatuji (příspěvek nahlásil).
Kdo mazal nevím...
A navrhuju pro nadávání na vyšší maturitu založit téma v ostatních.
PS: výsledky znát nechci, ať jsem překvapen a mám naději :-D
EDIT:
"Významným požadavkem na maturitní testy je jejich meziroční srovnatelnost. Loňské zkrátka nesmějí být jinak náročné než letošní. "