Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

A nepamatujete si co Vám vyšlo to s těma gangstrama? Jinak zadání už dal někdo na ulozto, tak se můžete podívat :-)
↑↑ sabina555: To sice jo, ale ikdyž jsem zkoušel dát do kalkulačky např. log(-10²) tak to vyhodí error. A obecná podmínka řiká: cokoliv za logaritmem musí být větší jak nula, pokud se nemýlim..

Jj, to s tím logaritmem jsem dala, že musí být větší než nula a zadala jsem to i na wolfram alpha, to původní znění, ne to upravené pro výpočet a vyhodilo mi to, že jediná podmínka je, že musí být větší než nula, takže z toho chápu, že se to musí dosazovat do původního zadání.

↑↑ wolfito:
Ten první příklad měl vyjít určitě (n+2)/4n
↑ sima1one: ta 18.cka mi príde divná, že by to bylo B...
100%...........24500
x%...............26500
x=108,16
přírůstek za 2 roky je tudíž -> 8,16% a ptaji se za rok -> 4,08 \doteq 4,1% ??

↑↑ Kouří se mi v hlavě:
to by bylo +- 1000, ale v zadání bylo, že n náleží N, tudíž jen kladné číslo

↑↑ veekey:
akorát ten příklad s tím kvádrem a jeho objemem, v zadání chtěli napsat mnohočlenem, takže nemělo to být spíš
*x ?
↑ sabina555: jo chápu už.. :) chybka, belli to má správně.. :)

↑↑ Squeeze:
Tak naše třída tam psala jen výsledky a myslím, že je to i v pokynech. Hlavně pokud se budou chtít dívat na postup, tak přece mají od nás i to zadání co jsme odevzdávali, takže tam se mohou podívat