Stránky: 1
C:\Documents and Settings\katerina.hibsova.KATERINA\Plocha\02-KVE-2012\161718.JPG
C:\Documents and Settings\katerina.hibsova.KATERINA\Plocha\02-KVE-2012\161827.JPG
C:\Documents and Settings\katerina.hibsova.KATERINA\Plocha\02-KVE-2012\161916.JPG
-->
Dobrý den. Bělouna už mám sice jednou za sebou (na zákl. škole), ale nyní mám jiný problém. Můj nevlastní táta mě nutí počítat 20 příkladů z Bělouna denně. I když většinu příkladů chápu, řeším těch 20 příkladů třeba i dvě hodiny, než si rovzpomenu nebo než mi výjde správný výsledek...K tomu se učím ještě do školy a mám pravidelné tréninky....Prostě je nemožné, abych to stíhala... Vynechám pak třeba tři dny z týdnu, které nestačím dohnat... Říkáte si, no a co? Neznáte mého otčíma. Ten dokáže znepříjemnit život. :(
A proto bych vás, kteří matematikou žijete, chtěla moc poprosit o pomoc.
Děkuju
Jestli Ti jde jenom o mechanické vypočítání, pochybuju, že ti někdo pomůže. Nejsme automaty. Přijď s jednotlivými příklady s kterými si nevíš rady.
↑ byk7:
Dobrá, omlouvám se.
Tedy příklad č. 34.
Do bazénu nateče prvním přítokem za 3 hodiny a druhým přítokem za 4 hodiny celkem 2 150hl vody. Prvním přítokem za 4 hodiny a druhým přítokem za 2 hodiny by nateklo 1 700hl vody. Kolik hl vody nateče prvním přítokem a kolik druhým přítokem za 1 hodinu?
--> u tohoto příkladu nevím ani jak začít...Ztrácím se v číslech a nevím, jak postavit rovnici. Pomohl byste někdo, prosím? Možná potom vypočítám i zbytek. :) děkuji
↑ katebee:
Označme průtok v hl/hod 1. přítoku jako
, 2. jako
. Ze zadání potom plyne
Stačí tak?
prosím o další radu...
Vypočítejte délky úhlopříček kosočtverce, je-li obsah kosočtverce 156 cm(na druhou) a délka strany 13 cm.
došla jsem jen sem
S = 1/2 u1u2
156 = 1/2 u1u2....děleno 1/2-->
312 = u1u2
a i tak je to urěitě špatně :/
↑ katebee:
Zdravím,
zakládej, prosím, nové téma pro novou úlohu (toto téma vážený Moderátor označil za vyřešené :-)
je dobře, i úprava. Druhá rovnice je Pythagorova věta pro pravoúhlý trojúhelník (přepona strana 13 cm, odvěsny - poloviny úhlopříček). Tedy 2 rovnice, 2 neznámé - řešení soustavy.
Pokud nepomůže, tak do nového tématu. Děkuji.
Stránky: 1