Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ marnes:
Díky, ale bylo to tak jednoduché, že to ani jinak nešlo zvládnout. Hůř jsou na tom ti, co dělali vyšší. Já jsem si ji zkusil a dal jsem ji na 38 %, takže jen tak tak.

↑ cyrano52: já měl 68% , protože sem u posledních dvou cvičení posunul odpovědi o 1 políčko :/ takže sem ztratil kvůli nepozornosti jen tak 7 bodů....nevíte co to je za známku?

↑ vasiksokol:
Mám pocit, že trojka, ale nejsem si jistý.

↑ cyrano52: já jsem našel hodnocení a tam je 84%-68% za 2 .... a 68%-50% za 3.. tak vůbec nevím...
Přitom platí, že v případě známky „4 – dostatečný“ se do uvedeného intervalu započítávají obě hranice intervalu, u ostatních známek se dolní hranice intervalů nezapočítává, horní hranice se započítává.
viz stránky cermatu

↑ Honza Matika:
To je právě nevýhoda testů, postup máš správně, výsledek taky, ale napíšeš ho jinde. Je to nefér.

↑ cyrano52: Tak mě už to netrápí. Těžší verzi jsem si napsal na 85% v klidu domova. Že jsem se přepsal, a mám tak dvojku z něčeho, co bylo tak primitivní, mě sice mrzí, ale nic s tím už neudělám.

↑ Honza Matika: Je docela zvláštní napsat líp vyšší jak základní :D Klaus ml. by tě pochválil :D

↑ cyrano52:
Život je nefér. Pokud člověk píše zkoušku, která má srovnávat větší množství lidí, musí být co možná nejvíc objektivní, jakýkoliv lidský faktor ("on se Pepa překouk, my mu ty body dáme") to narušuje.
Takže i přijímačky na VŠ u nás, mezinárodní testy na všechny stupně studia, profesionální testy (ACCA, BAR, ...) nebo jazykové testy jsou dělány takto.
Jediná výjimka, která mě napadá, jsou slohy u jazykových zkoušek. To očividně nemůže být čistě objektivní.
U těžší verze maturity z matematiky 2012 byl příklad č.2
Existují dvě různá komplexní čísla
, taková, že
a současně
. Vypočtěte součet těchto dvou čísel.
Která komplexní čísla splňují, že jejich součet je roven
.
Napadají mě
nebo
, ty ale v součtu nedají
.
Dík za radu.