Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ vivicko:
Proč sem spíš nepošleš to co je špatně? Třeba by ti stačilo jen opravit nějakou malou chybu.
Jinak takový důkaz najdeš v každých trochu slušných skriptech, nevím proč by ho měl někdo psát ještě sem.
↑ vivicko:
Naprosto mi uniká logika toho důkazu, jestli to nějakou má. Odkud kam se snažíš dostat? Co je to
, a proč se nerovná lineárnímu obalu obrazů? Atd.
Nemluvím o tom, že třeba
mi nedává ani smysl.
Je potřeba vyjít z definic. Dokazuju, že obrazy budou LN. Co tedy musí platit? Jednu stranu té rovnosti si napíšu a zkusím ji upravit tak, abych do ní mohl dosadit to co předpokládám, tedy že ty vzorové vektory jsou LN. Pak uvidím, jestli mi vyjde to co chci.
Neuškodí to trochu komentovat, aby se v tom dalo vyznat. Důkaz musí mít na začátku předpoklady, na konci tvrzení, a mezi tím sled platných logických implikací.
Minimálně to bude v Olšákovi, ale myslím že ti neuškodí, když na to přijdeš sama. Zas tak těžké to není.
↑ vivicko:
uklidní se trochu. Děkuji, zdravím.
↑ vivicko:
To je pro mně ovšem katastrofa. V noci z toho nebudu spát.
Víš, kdybys mi napsala co se snažíš udělat, jak jsem se ptal, třeba bych ti řekl co je v té úvaze špatně, navedl tě správným směrem, a ty by sis z toho něco odnesla. Kdybych se sem dostal dřív, mezi tou půl pátou a devátou, tak bych to býval udělal - ovšem teď to už neudělám. Proto ti děkuji za tvůj poslední příspěvek, dál s tebou nebudu ztrácet čas. Jistě se tě ujme některý z kolegů, lidem jako ty pomůže každý rád. Kromě mně. Já jsem totiž strašnej šmejd.
Stránky: 1