Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mám dotaz : Chtěl bych vytvořit takovou elektrickou "věc" Jestli znáte z Pelíšků ( jak byl ten přístroj kterým procházel proud a člověk to musel držet a procházel jim proud - samozřejmě bezpečná hranice ) Nevíte někdo jak to vyrobit nebo aspoň odkaz . Řekl bych že to bude za pomocí kondenzátorů .
Ahoj, vzhledem k tomu, že učel je aby do tebe šel slabý proud stačí ti vyrobit si jednoduché Dynamo. A na google najdeš zajisté spoustu rad jak na něj! Ale dej si pozor na smrtelnou dávku proudu!!
↑ United121:
Zdravím,
Doporučoval bych si něco kolem toho přečíst třeba zde
↑ United121:
Je vidět, že sis toho moc nepřečetl: "Nezabíjí napětí, ale proud"
Ahojte, len dopĺňam zrejmé poznatky z dejín ľudstva...
Elektrikárske, požiarne,statické, výťahárske a iné normy dotýkajúce sa bezpečnosti, (podobne ako atlas húb) sú spísané a boli vytvorené na základe mnohých ľudských obetí!
Preto treba mať pred tým vždy REŠPEKT !
"Nejlepší" pak je, když si na to sáhne někdo s vadou srdce, o které třeba ani neví...
Vykašlat se na to!!
↑ United121:
Vyrobit přístroj který bude někomu dávat šoky vysokého napětí není takový problém, dá se to udělat o dost jednodušeji než je popsáno výše. Nakolik to je nebo není bezpečné je otázka, nicméně poznámka ↑ Peta8: je podle mého rozumná. Kdysi jsem takové zařízení vyrobil, teď bych to už radši nedělal - určitě ne bez důkladného výzkumu co je a co není bezpečné, který ve tvém případě zcela zřejmě neproběhl.
Pokud je tvá poznámka o vykašlání se na to ironická, pak doporučuji, abys přístroj aplikoval jen a pouze na sebe.
Docela mi tento topic připomněl Milgramův egperiment:
http://www.youtube.com/watch?v=8olVHKgI … re=related
LukasM napsal(a):
↑ United121:
Pokud je tvá poznámka o vykašlání se na to ironická, pak doporučuji, abys přístroj aplikoval jen a pouze na sebe.
Ne , ironický to nebylo , přeci jenom se na to radši vykašlu. Zkusím asi udělat něco jinýho ( bezpečnějšího :D )