Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ BakyX:
1. Môžeš pred tie bodky \vdots tak isto napísať &.
Pokud bys ovšem chtěl, aby byly ty tečky i horizontálně vycentrované, pak mohu nabídnout následující mírně úchylnou konstrukci:
&\mathrel{\ooalign{\hss$\vdots$\hss\cr\phantom{=}}}
2. Normálně piš \left\{ a \right\}, to, že to tady na fóru není potřeba takto psát, je jen místní specialitka.
Ahoj mohl by mi někdo poradit jak tento výraz přepsat, aby ho LaTeX na těchto stránkách správně přeložil? Píše mi to latex error a nevím proč.
\varepsilon i_1...i_n=\left\{ \begin{array}{r@{\quad}c}
1, & pp \mod 2=0\\
-1, &pp \mod 2 =1\\
0,& jinak \\ \end{array} \right.
v riadnom TeXu to nie je, ale na tu na fóre je to tak, že keď nechceš písať v Matematickom móde tak dáš tri doláre a potom môžeš v ich vnútri používať dva doláre a jeden dolár ako potrebuješ napr. (klikni na obrázok pre ukázanie kódu)
Aké grafy môžem vykreslovať v GRAPH? Lebo arcsin, arccos,arctg, arccotg mi nejdu.
↑ miso16211:
Zdravím,
toto téma je pro LaTeX, pro zkoušky grafů máme jiné (ale chtělo by přesunout z Připomínek do sekce "Podpory"). Měl jsi nějaký problém s měřitkem grafu? Můžeš zoomovat kolečkem myši. Nebo vykreslit si graf ve Wolfram. To je to, co jsi potřeboval?
Příště, prosím, přidej, kratký komentář, co jsi zkoušel, pokud to není zřejmé ze samotného příspěvku ↑ jako 892:. Děkuji, měj se.
Neumim si vysvetlit nasledujici chovani. Vlevo napisu presne to, co je mezi dolary vedle toho vysledek:
\sqrt[3]{\frac{2}{3}*(-\frac{4}{9})}*\sqrt[2]{2+\frac{1}{4}}
Zajimave to zacne byt az ted, protoze pridanim nebo ubranim temer jakehokoliv znaku uz dostanu spravny vystup:
\sqrt[3]{\frac{2}{3}*(-\frac{4}{9})}*\sqrt[2]{2+\frac{1}{4} } (pribyla jen mezera pred posledni slozenou zavorkou)
\sqrt[3]{\frac{2}{3}*(- \frac{4}{9})}*\sqrt[2]{2+\frac{1}{4}} (tentokrat jsem mezeru umistil za minus, jinak totez jako na prvnim radku)
\sqrt[3]{\frac{2}{3}*(-\frac{4}{9})}\sqrt[2]{2+\frac{1}{4}} (ubyla jedna hvezdicka, ale mezeru jsem smazal)
↑ nejsem_tonda:
Jednou vygenerované obrázky se někam uloží a už se znovu negenerují. Takže pokud z nějakého důvodu (který neznám) selže LaTeX při generování obrázku (přestože vstup je správně), tak už ti ho nikdy nezobrazí správně. Když tam pak něco (i nepodstatného) změníš, je to pro něj už jiný vstup a vygeneruje obrázek znovu, už v pořádku.
↑ nejsem_tonda: a ještě poznámka: v latexu máme , tak nepoužíváme pro násobení hvězdičku;)