Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 20. 05. 2012 23:52

Trine
Zelenáč
Reputace:   

Průběh funkce

Zdravíčko všem matikářům, výpočtářům a dalším, jistě schopným, jedincům.

Měl bych nemalou prosbu. V průběhu dvou týdenní praxe jsem dostal za "seminární" práci vypracovat průběh dvou funkcní.

Bylo mi zadáno 14 bodů, které mám splnit.

Nejsem nejshopnějším studentem matematiky a proto žádám Vás, zkušené, kteří by rádi pomohli, ať pomůžou.

Mám na danou úlohu dva týdny, sám budu postupně řěšit a postupovat (jak to bude možné), ale doufám, že se najdou nějáké hodné dušičky a pomohou s čímkoli mohou.

#2 21. 05. 2012 00:44

user
Reputace:   24 

Re: Průběh funkce

Zdravím,
nejedná se o nijak obtížné úlohy, obzvlášť z pohledu VŠ. Každopádně vyšetřování funkcí je vždy relativně zdlouhavé... Takže by bylo zbytečné tu psát obsáhlejší texty. Spíš doporučuji abys sem sám napsal: "během řešení jsem narazil na tu a tu rovnici a nevím co udělat dál, zkoušel jsem to a to, ale nepomohlo." apod. Pokud v tom úplně plaveš, zkus si nejdříve pročíst nějakou teorii.

#3 21. 05. 2012 15:17

Trine
Zelenáč
Reputace:   

Stále jsem na střední škole. Nasadil jsem to do vysokoškolské matematiky, neboť derivace apod. jsou vysokoškolská matematika, ne?

Každopádně beru na vědomí to, co jsi napsal a vynasnažím se.

#4 21. 05. 2012 23:19

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Trine:

to je zbytečné "nasazovat" do VŠ, pokud to berete na SŠ. Přesunula jsem do sekce SŠ. V každém případě dodržuj pokyny kolegy ↑ user:, zdar přeji.

Zápatí