Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím a žádám o pomoc s formulací optimalizační úlohy.
Zadání je zde:
nemám problém se simplexovým algoritmem, tyto příklady počítat umím, jen jsem se nikdy nesetkal s příkladem, kdy bych měl tuto tabulku přeformulovat jako úlohu LP. Může mi někdo nějak pomoci?
Snažil jsem se něco podobného vygooglit, ale nesetkal jsem se s úspěchem. Selským rozumem mi došlo, že pokud mám minimalizovat náklady, bude účelová funkce obsahovat min a P_i s nějakými parametry. Taky bych řekl, že omezující podmínky 2200t V1 atd. budou tvořit pravé strany nerovností v jednotlivých řádcích podmínek. Dál se sám nedostanu.
Díky za každou pomoc.
omlouvám se, že označuji téma opět jako nevyřešené, ukázalo se, že mám asi problém uprostřed výpočtu (i když jsem si byl jistý, že dvoufázový simplex mám zmáknutý).. chci se zeptat.. když vyjdou v kriteriálním řádku dvě nejvyšší čísla stejná, je jedno které vyberu a kterou proměnnou tedy následně zařadím do báze? Díky za pomoc
Stránky: 1