Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
priklad na variacie:
Koľko existuje prirodzených čisel s rôznymi ciframi, ktoré su menšie ako 
dopracovala som sa k výsledku 738...ale neviem ako...po skontrolovaní som zistila ze tam nemam započítanú nulu...ale výsledok 738 je správny...skúsala som aj variacie s opakovaním ale nevychadza mi to
↑ Kitka:
A na co se vlastně ptáš?
dopracovala som sa k výsledku 738
výborně
...ale neviem ako...
já taky ne
po skontrolovaní som zistila ze tam nemam započítanú nulu
nula není přirozené číslo, takže to nevadí
...ale výsledok 738 je správny...
super!
skúsala som aj variacie s opakovaním ale nevychadza mi to
to bude asi tím, že se nejedná o variace s opakováním.
no takto....počet prvkov tam je 10 - (0,1,2,3,4,5,6,7,8,,9)....nula sa tam započitava kedze aj číslo 102 alebo 206 je menšie ako 1000....v mojim výpočtoch som mala
...to bolo pre jedno cifru...kedze boli ešte dalsie..vynasobila som číslo ktoré som dostala 9....ale nulu som tam nepočítala...to vyslo 729...potom som si spomenula natu nulu a pripočitala som len 100,200,300,400,50 atd. = čize 9 cisel...a to dalo vysledok 738...ale neviem kde som mala započítane napr to 102, 250, 306 atd...je to zlozito napisane ja viem :D ale neviem vysvetlovat ↑ zdenek1:
↑ Kitka:
jednociferných čísel je 9. (tady se nula nepočítá)
dvouciferných čísel je 9*9=81 (na místě desítek může být 9 číslic - 1 až 9 - a na místě jednotek také 9 číslic - ubyla číslice na místě desítek, ale můžeme použít nulu)
trojciferných čísel je 9*9*8
dohromady 9+9*9+9*9*8=.....