Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj:)
Prosím o pomoc:)
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, proč na otázku:" Skutečnost, že bubliny plynu unikajá směrem k vodní hladině, může být vysvětlena na základě....." je správná odpověd Bernoulliho rovnice?
V nabídce byl ještě Archimedův zákon, Pascalův zákon a rovnice spojitosti.
Myslela jsem, že B. rovnice se týká proudění kapalin.. spíše bych řekla, že by to měl být archimedův zákon.
A ještě druhá otázka.
Archimedův zákon je výchozím principem....
a)hydraulického lisu
b)balónového létání
c)rtutového teploměru
d)hydrostatického paradoxa
a,d to není..ale nechápu, proč je správná odpověd B. Neplatí archimedův zákon jen v kapalinách?
Děkuji za rady:)
Archimedův zákon platí nejen v kapalinách, ale ve všech tekutinách, tj. i v plynech. Jakékoliv těleso je nadlehčováno silou odpovídající tíze vytlačeného objemu ať už vody nebo vzduchu nebo i okolní země.
Nad tvojí první otázkou se ještě musím zamyslet. Kdybys nedala odpověď, tak bych řekl že je to na základě jevu popsaného archimedovým zákonem. Ale takhle...
Ještě si dovolím otázku...
Celkový tlak, kt. naměříme 10 m pod hladinou moře je roven přibližně...
a) polovině tlaku atmosférického
b) atmosférickému tlaku
c) dvojnásobku tl. atmosferického
d) desetině tlaku atmosferického
správná odpověď je e) ani jedno není správné:D..Mohli byste mi poradit, když je takhle obecně zadaný příklad (s různou hloubkou..), jestli se to dá nějak odvodit, jestli je mezi tím náká souvislost??
10m pod hladinou na jeden metr čtvereční tlačí tíha 10 metrů krychlových vody, to je 10000litrů a to je 10000kg a to je tlak 100000Pa.
To znamená, že odpověď e není správně.