Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím prosím o pomoc mám za úkol vypočítat obsah obrazce ale nevím vůbec jak na to prostě nevím jak začít a každý pokus dopadá špatně, tak proto se obracím na vás pokud by mi někdo nepomohl to vypočítat já si to pak podle toho zkusím na jiném příkladě. Díky za pomoc obrázek jak vypadá zadání přiložím.

↑ Romdis:
Tak je to čtverec, od kterého odečítáš 2 pravoúhlé trojúhelníky, které ti dají dohromady čtverec, jehož rozměry máš zadané a dále odečítaš pravidelný šestiúhelník, kde zase dokážeš určit výšku toho jednoho rovnostranného trojúhelníku a tudíž umíš vypočítat stranu a obsah.
↑ marnes: No hlava otřes mozku a záda no jo no ach ty motorky. Já opravdu nevím i když tady koukám na návod tak mi to nic neříká jak začít přes jaký vzorce omlouvám se že nevím ale je to pro mě moc důležité to mít dobře.

1) když si přimyslíš ty odstřižené rohy, tak je to čtverec. Jaké má rozměry? Jak se vypočítá obsah čtverce?
Nechci rejpat, ale tohle teď berte jako vážnej dotaz :)
Kde je psáno že je to PRAVIDELNEJ šestiúhelník? (Z obrázku to je jasně vidět, ale čistě jen podle těch rozměrů tam tu pravidelnost nevidím.)