Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den, pomůžete mi prosím s touto rovnicí? Díky.
Nejprve jsem si obsah závorky převedla na společný jmenovatel a pak použila součtový vzorec, ale pořád mi to nevychází. Díky za pomoc.

↑ jelena:
Díky moc, akorát teď nevím, jak pokračovat dál.
↑ terezkaaaaa5:
já zas nevím, kam jsi došla.
máš to tak?
↑ terezkaaaaa5:
:-) tak
je tabulková hodnota, tedy řešíme rovnici 
Dokončíš to? Děkuji.
OT: pro pořádek :-)

↑ jelena:
Pořád nevím jak to dokončit :( Prosím o další radu.

↑ jelena:
Omlouvám se, že se stále ptám, ale když vynásobím -2 a 0,5, tak mi přece ta -2 na začátku přece nemůže jen tak zmizet. A násobím celou rovnicí, tak by to mělo "něco" udělat i s tou 1 na pravé straně. Nebo se pletu?
↑ terezkaaaaa5:
my máme v zápisu a*b*c to je totéž a*c*b. Je tak?
My nenásobíme celou rovnici, ale jen násobíme čísla v levé častí.
OT: počítat goniometrické rovnici v neděli před polednem - no toto :-)

↑ jelena:
Díky moc.
OT: Mám toho fakt hodně, určitě mi ještě dost příkladů/rovnic nevyjde a musím to zde vyřešit. A musím dnes nastudovat asi stovku hudebních skladeb z romantismu a klasicismu, takže čím dřív začnu, tím lépe pro mě.
↑ terezkaaaaa5:
není za co.
:-) 100 to je moc - případně doplň, zda na něco hraješ :-)
Já od pátku dělám podporu své hodné dceři v ruské morfologii a periodicky nahlas pročítám a kontroluji seznamy, co musí umět ke zkoušce.
Jinak si čtu Jarmark marnosti v ruštině a poslouchám

↑ jelena:
Těch 100 skladeb na poslechovou zkoušku není až tak moc. V Originále to pro mě není problém rozpoznat, ale jak začnou různé cover verze, jsem v háji.