Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
potřeboval bych pomoci s pár příklady. Chemii jsem měl naposled před 5 lety a teď už si opravdu na ty výpočty a co kam dosazovat nevzpomínám, proto se obracím sem s žádostí o pomoc. Děkuji
Pr.1. Byl odmeren 1 ml roztoku HCl o molární koncentraci c = 1 mol/l a zreden v bance na 1000 ml. Jaké pH má vzniklý roztok?
Výsledek bude císlo A = ?
Pr.2. Molární koncentrace H2SO4 je c = 0,005 mol/l. Vypocítejte pH tohoto roztoku.
Výsledek bude císlo D = ?
Pr.3. Jaké je pH roztoku KOH o molární koncentraci c = 10-4 mol/l.
Výsledek bude císlo B = ?
Pr.4. Rozpustíme 4 g NaOH v 10 litrech vody. Jaké pH bude mít roztok. Nápoveda tzv. molární hmotnost M(NaOH) = 40.
Výsledek bude císlo C = ?
Kontrolní soucet A + B +C + D = 27
Pr.5. Vypocítejte kolik ml 30% H2O2 (peroxidu vodíku) a kolik ml vody bude treba na prípravu 150 ml 3% roztoku H2O2 (roztok o této koncentraci se prodává v lékárnách a pouzívá se na dezinfekci ran). Pri výpoctu budeme prepokládat, ze hustoty obou výchozích látek se rovnají 1
Výpoctem dostaneme císla U,V.
Pr.6. Koupili jsme práskovitý herbicid. Máme pripravit priblizne 10 litru 0,5 % roztoku. Kolik g tohoto herbicidu musíme navázit?
Vypoctem ziskame cislo Z.
Zdravím,
téma jsem původně zamkla - zdůvodnění a nápravy.
V úvodním tématu je dost odkazů na vzorové úlohy (2. a 3. odkaz), pokud potřebujete překontrolovat, tak můžete sem po jedné úloze do tématu vložit.
Děkuji za pochopení.
Teď jsem zjistila, že je togeocaching, tak potom ano, řešit můžete - přesunu do Ostatního.
Pro výhledy pochopení mám - s kolegou Hanzy a s doprovodem jsme byli pro kešku zde (hlavně kvůli výhledům, doporučuji :-)
Nemohl byste mi někdo prosím nějak srozumitelně napsat jak se to počítá? děkuji
↑ jelena:
Tam chci taky :)
↑ Vaclav1234:
Označil si téma za vyřešené? Vyřešeno? Nebo omyl?
Vyřešeno :) sice jsem to nepočítal, tak jak bych měl, ale pomocí součtu písmen A...D jsem si lehce dosadil do finálních souřadnic, kde jsem musel vzít v úvahu, kde přibližně bude keš ležet :)
Co takhle někdy společný lov? :)
↑ janca361:
to máš přeci kousek :-) Měli jsme výhodu, že počasí bylo značně nepříznivé a o víkendu.
↑ Vaclav1234:
v okolí VŠE? :-) Jaképak tam jsou výhledy?
↑ 2alfa2:
Dobrý den,
souřadnice tématu uživatele 2alfa2 jsou naprosto v pořádku - je v sekci Chemie.
Ovšem téma neodpovídá místním pravidlům a proto jsem ho zamkla - zdůvodnění a nápravy.
Pokud je zájem , ta ještě jednou, prosím, a s vlastním nástinem řešení. V úvodním tématu sekce je dostatek materiálů.
Nějaký jiný problém? Děkuji.
Přidáno - takové otázky prosím řešit v sekci Připomínky a nevkládat do cizích témat.