Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim vsetkych,
uspesne som zlozil prijimacie skusky na vysoku skolu, avsak mam dilemu, ktoru zo skol si vybrat s ohladom na uplatnenie. Ide o odbory:
Matematicke inzenyrstvi na VUT Brno
Financna matematika na Karlovej univerzite v Prahe a rovnako na Univerzite Komenskeho v Bratislave.
Verim, ze odpoviete aj napriek tomu, ze som novym clenom fora. Dakujem.

↑ dodo2506: tak ja ti môžem povedať niečo o finančnej matematike na FMFI UK... neviem, ako si na tom s matematikou a ako ti to myslí, ale ja osobne nie som zrovna Einstein, takže je to pre mňa fakt ťažké a oberá ma to o dosť energie... ale ak začneš makať poriadne úplne od začiatku, tak tú školu bez väčších problémov urobíš... a hlavne sa nedaj odradiť profesormi, ktorí sa na začiatku tvária strašne prísne, v konečnom dôsledku nikto nechce vyhodiť študenta, pokiaľ aspoň niečo vie... som len prváčka, takže zatiaľ je to kopa teórie a n-rozmerných priestorov, ktoré asi nikdy v živote nebudem potrebovať, sama dúfam, že to bude už len lepšie :) a niektoré predmety majú výborné študijné materiály, iné nie, ale z mnohých sa dajú bez problémov zohnať písomky od vyšších ročníkov, tak ak tam budeš, potom sa mi ozvi :D