Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim, mam tu jeden priklad u kteryho znam vysledek ale nesouhlasim s nim tak by mne zajimalo ke kterym hodnotam se dostanete vy.
zadani zni : "Ak je jeden z dvoch súrodencov chlapec, aká je pravdepodobnosť, že aj druhý je chlapec?"
jestli muzu poprosit i s vysvetlenim proc prave tolik a tolik.
↑ Hanis:
to acko je naprosto totozny jako tohle, ale nejak mi vrta hlavou spravny reseni, zdroj taky uvadi 1/3 ale nejak nechapu proc bych pripady chlapec +divka a divka +chlapec mnel posuzivat jako 2 moznosti, podle mne jsou mozny kombinace ne 2divky,2chlapce,divka+chlapec a chlapec+divka ale 2divky,2chlapece a smisena dvojice, nas prece nezajima jestli je na prvnim miste kluk nebo holka ale to ze jsou tam oba.
↑ Hanis:
0.25
tusim jaky budou nasledujici otazky, ja vim jaky je vysvetleni proc je to prave 1/3 ale mne spis nesedi logicka stranka veci, kdyz se na to podivam z jinyho uhlu, jsou 2 sourozenci, u jednoho pohlavi znam (treba at je to kluk), dale uprimne verim ze pohlavi jednoho sourozence nijak neovlivnuje pohlavi druheho, a jelikoz jsou jen 2 moznosti, tak mozny kombinace jsou kluk+kluk a kluk+holka, z toho mi vychazi ze je spravne 0.5