Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím
potřeboval bych jen zkontrolovat výpočet limity, popřípadě nástin toho kde mám chybu, jestli tam bude:)
Po dosazení je výraz
takže aplikuji L'Hospitalovo pravidlo.
po dosazení mi to vyšlo 
je to ok, nebo jsem někde udělal chybku?
Zdravím,
drobnou chybu máš v tom, že před vložením dotazu do sekce VŠ nečteš úvodní téma sekce a nepoužíváš pro kontrolu online nástroje, jinak bys to zkontroloval, umístil sem odkaz, pokud bys chtěl prodiskutovat, zda není vice efektivní způsob :-) Mně se zdá efektivní dost v tomto případě.
Zápis je vytvořen ze vzorového zápisu, děkuji autorovi.
Podaří se z úvodního tématu přejít na odkaz? To je jen test efektivity úvodního tématu sekce VŠ, děkuji za pomoc.
Poznamka:
tato uprava 
na danom vyraze ukazuje, ze tato limita sa da najst aj bez L'Hospital-oveho pravidla.
jelena napsal(a):
Zdravím,
drobnou chybu máš v tom, že před vložením dotazu do sekce VŠ nečteš úvodní téma sekce a nepoužíváš pro kontrolu online nástroje, jinak bys to zkontroloval, umístil sem odkaz, pokud bys chtěl prodiskutovat, zda není vice efektivní způsob :-) Mně se zdá efektivní dost v tomto případě.
Zápis je vytvořen ze vzorového zápisu, děkuji autorovi.
Podaří se z úvodního tématu přejít na odkaz? To je jen test efektivity úvodního tématu sekce VŠ, děkuji za pomoc.
Omluvám se, já na výpočet limit používal jiný nástroj a tam to vycházelo nějak divně. Úplně jsem zapomněl na Wolfram. Ale aspoň vím, že to mám dobře.
↑ fellipe:
děkuji za upřesnění, nic se nestalo. V sekci CAS v úvodním tématu píšeme, že je vhodné vložit kód (náhled) na strojový výpočet i jiného nástroje, pomůže to, aby se předešlo např. nějakému problému se zadáváním.
Pořád mám pocit, že úvodní témata sekcí není dost přehledné a málo se využívá - proto můj dotaz. Děkuji, označím za vyřešené.
↑ vanok:
děkuji, tato úprava mně zcela unikla.
Zdravím.
↑ jelena:
Pozdravujem, rado sa stalo.