Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, prosím vás na internetu jsem si celkem lehce našel spousty vysvětlení ohledně matic. Umím vypočítat hodnost matice, transponovanou matici a soustavy lineárních rovnic pomocí inverzní matice. Ale nemůžu najít rozumný zdroj, který vysvětluje pojmy: báze, dimenze a lineární obal (jen formou jakých si formulí) ale vysvětlení nikde
↑ Meglun:
Ahoj. Jestli umíš trochu anglicky(aspoň natolik že rozumíš Sheldonovi v bbt) tak dej na youtube vyhledat khanacademy, je tam celej seriál videí o lineární algebře, ideální pro začátečníky. ;)
↑ Honza90:
bohužel, jsem se začal učit 2týdny z5 aktivně ale stále nerozumím když někdo mluví ....sem tam něco poberu. Je zajímavý, že jsem nenašel zpracovanou ani diplomovou práci na toto téma....většina ostatních problematik již na internetu je
↑ Meglun:
pak je ještě možnost zajít do knihovny, poměřně srozumitelně a odborně zároveň je napaná lineární algebra od Jiřího Holendy. Jestli se ale necítíš na 300 stránkovou bichli tak ti můžu doporučit skripta čvut, ty jsou tenčí a je tam hodně příkladů, mají je např. v mzk v Brně.
↑ Honza90:
dobře děkuji, chtěl jsem jen vědět jestli nehledám špatně a jestli toto téma není zpracované na nějakém webu......koupím si teda knížku :-)
↑ Meglun:
není zač, já bych se být tebou zkusil prodrat tou angličtinou, potom na webu najdeš v podstatě cokoliv. Když hledám něco ohledně matematiky tak se nějaký to nový slovíčko rád přiučím... :)
Ahoj ↑ Meglun:,
Aj tu najdes i ked skor strucne odpovede na tvoje otazky. ( pozri aj na odkazy na konci).
Ak sa das do anglictiny, tak v anglickej vezii najdes toho o vela viac.
A ak si chces ozaj overit, ci si to vsetko dobre porozumel rob co najviac cviceni.
Stránky: 1