Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Tomas.P:
díky za materiál. Nejsem si zcela jist zda jsem to pochopil správně.
mohl bych poprosit o kontrolu a komentář k příkladu, který tu uvedu jestli jsem to pochopil správně.
Příklad 1)
1) vezmu a dám 
2) se zbavím odmocniny 
3)znázorním y ->
to by měla být asi rovnice hladiny.
4) a teď si jí můžu nechat vykreslit http://www.wolframalpha.com/input/?i=co … 5E2%2B1%29
jdu na to správně nebo úplně vedle ?
↑ damates:
Zdravím,
mně se to nezdá v pořádku, jelikož:
a) chybí definiční obor,
b)
- toto je dobře, ale vyjádření
už není dobře - jak se to podařilo? Upřesní, prosím.
↑ jelena:
D(f): x-y nesmí rovnat 0
to mi vyhodila, jako alternativu wolframalpha a z toho se mi podařilo hladiny vykreslit, ale nevím zda je to správně a jak se k tomu dostala. To bych potřeboval vysvětlit nebo ukázat, jak přesně vytvořit rovnici pro hladiny.

wolframalpha nič také netvrdí
http://www.wolframalpha.com/input/?i=Sq … %29%5D%3Dk
ako si to tam zadával?
↑ jarrro:
k téhle rovnici jsem se taky dostal ale nevěděl jsem zda je správná. A tohle by měla být teda správná rovnice hladiny ?
Sám teď koukám, kde jsem to tam tohle viděl. To bude chyba, že jsem se přehlédl o papír vedle, kde jsem se snažil vyřešit podobný příklad. Za to se omlouvám.
↑ damates:
ahoj,
Toto je pekny ilustracny priklad na tento pojem.
Poznamka
lebo tvoje funkcia je funkcia dvoch premennych, a pre kazdu hodnotu (x,y) vieme vypocitat f(x,y).
Ak urobis malu analyzu tvojej funkcie z = f(x, y) =|x| tak vidis ze jej obraz je vytvoreny v priestore dvomy polrovinamy, ( podobajucaho sa na priestorove V )
ODpoved pre kontrolu