Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno

chtel bych se zeptat jeste na jeden priklad p1: 2x+y-1=0 a p2: x-2y-3 se protina podle me ve druhem kvadrantu ve vysledkach je ale ze ve ctvrtem. za svym vysledkem si stojim ale nikdo neni dokonaly.
tak dosud jsem ty logaritmy pochopil a sli mi ale log7/9 (1/2)=? fakt nedavam
kdyz bude cos alfa 3/5 pak cos 2alfy se bude rovnat kolik? vubec netusim jak to bez kalkulacky vyresit :-(

jsem na mobilu orotze pc mi odesel a na mobilu se to dela opravdu spatne, zvlast kdyz uz jsem vycerpal mb na tento tyden, to se pak stranka nacita ,,hodinu,,
↑ Hanis:
děkuji.
↑ Vaclav1234:
na mobilu se to dělá špatně, přímo nemožně. Domluv si, prosím, s kamarádem nebo nějak jinak (knihovny, veřejné internety apod.). Úlohy jsou z přijímaček - tak?
Ověření kvadrantu provedeš řešením soustavy rovnic - zde. Dvojnásobný úhel řeší kolega Zdeněk - zde (úloha 6).
převést na podíl log se základem 10 (nebo přirozených ln) a na kalkulačce. Spíš si ale myslím, že požaduji určit přibližné umístění hodnoty pomocí vlastností logaritmické funkce.
Kolega Zdeněk má pěknou sbírku řešení. A v tomto tématu už, prosím, nepokračuj. V dalších - dle pravidel. Myslím, že na nastudování je toho tady po fóru dost, aby nebylo nutné porušovat pravidla. Téma zamknu.
Téma zavřeno
Stránky: 1