Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Nedavno jsem narazil na clanek upozornujici na on-line kurzy top univerzit, ktere jsou zcela zdarma.
Jsou tam i nejake matematicke kurzy, i kdyz zase neni nejaky extra vyber. Po absolvovani kurzu nekdy rozdavaji univerzity i absolventske diplomy. Ty vsak nemaji moc velkou vahu, ale kdo by nechtel jen pro poteseni sveho ega diplom z Harvardu, MIT nebo Berkeley?
Prinosem muze byt i pohled na matematiku z jineho koutu sveta a procviceni profesni anglictiny.
Sam uvazuji, ze nejaky ten kurz jen tak pro zajimavost zkusim.
Zde je par prikladu:
Udacity
coursera
edX
↑ Geronimo:
Síce to nie je výukový kurz a nedostaneš diplom, ale tu sú uverejnené niektoré prednášky:
youtube.com - MIT
youtube.com - Stanford
↑ Geronimo:
Dostaneš dimplom tak, že si ho vytlačíš?
Ak som správne pochopil : zaregistruješ sa do určitého termínu(urobením konta), každý týžden pribudne nejaky materiál (alebo výukove video) a na konci urobiš test online. Na konto ti prijde v pdf diplom s tvojim menom atď.
↑ miso16211:
Krom zaverecneho testu by tam mely byt i nejake prubezne testy a ten certifikat neni u kazdeho kurzu. Nektere univerzity ho nedavaji.
Nevim, jakou podobu ty certifikaty maji, ale predstavuji si ji nejak podobne jako ty.
↑ Geronimo:
Napr jak Cisco. Ale Cisco je platene(aj diplom musis zaplatit)
↑ miso16211:
Cisco neznam, ale kdyz jsem si ho vygoogloval, tak mi neprisel rozsahem ani kvalitou tak dobry, jak vyse zminene odkazy.