Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, mám dilema ohledně dvou oborů. Vůbec se neumím rozhodnout, který z nich si mám vybrat. Zájímám se o finanční průmysl (bankovnictví, ale hlavně o obchodování na burze,podobně jako pan Karel Janeček), taky programuju, navrhuju a zkouším různé algoritmy, které pak aplikuji na finanční trhy, zatím jenom demo verzi bez peněz, ale brzy zkusím naostro. Můj zájem se taky ubírá směrem k technice a to konkrétně Kybernetika a Robotika, baví mě sestrojovat různé auta a bezpilotní letouny, které pak speciálně upravím, naprogramuju aby dělali různé věci a vybavím různými senzory. To mě taky baví,ale nemůžu se rozhodnout. Tak, má volba se ubírá na MFF UK - obor Obecná matematika, s tím že bych šel na magisterský obor Pravděpodobnost a matematická statistika,ekonometrie, od ostatních jsem slyšel že musím nejprve na bakaláře obecné matematiky a pak až na toho magistra, jinak to prý není možný a bakalář mě připraví líp, a ČVUT - obor Kybernetika a Robotika. Můžete mi poradit, je to pro mě těžká volba.
↑ Neal:
být teboutak si vyberu to, co ti jde samo od sebe, u čeho se nemusíš tak moc snažit a jde ti to, protože takové věci pak často považuješ za samozřejmé a pomíjíš je, proti jiným, a člověka později víc začne bavit právě to, v čem může něco dokázat.
Otázka teda je, co si myslíš, že by tě do budoucna víc bavilo a co ti víc, snadněji jde. To za tebe nikdo nerozhodne.
Jinak to je teď na všech školách, prvně se dělá bc a až potom je navazující, rozdíl je jediný, že děláš dvě státnice, jinak je to totéž víceméně. Zavedlo se to proto, teda aspoň z toho co jsem zaslechl, že některé závěrečné mgr práce měli malou úroveň a to bc je jakoby příprava. Takže ať se přihlásíš kamkoliv, měl bys mít prvně bc tak jako tak.