Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 02. 09. 2012 13:24

Neal
Zelenáč
Reputace:   

MFF UK vs ČVUT, Těžká volba - Nemůžu se rozhodnout

Ahoj, mám dilema ohledně dvou oborů. Vůbec se neumím rozhodnout, který z nich si mám vybrat. Zájímám se o finanční průmysl (bankovnictví, ale hlavně o obchodování na burze,podobně jako pan Karel Janeček), taky programuju, navrhuju a zkouším různé algoritmy, které pak aplikuji na finanční trhy, zatím jenom demo verzi bez peněz, ale brzy zkusím naostro. Můj zájem se taky ubírá směrem k technice a to konkrétně Kybernetika a Robotika, baví mě sestrojovat různé auta a bezpilotní letouny, které pak speciálně upravím, naprogramuju aby dělali různé věci a vybavím různými senzory. To mě taky baví,ale nemůžu se rozhodnout. Tak, má volba se ubírá na MFF UK - obor Obecná matematika, s tím že bych šel na magisterský obor Pravděpodobnost a matematická statistika,ekonometrie, od ostatních jsem slyšel že musím nejprve na bakaláře obecné matematiky a pak až na toho magistra, jinak to prý není možný a bakalář mě připraví líp, a ČVUT - obor Kybernetika a Robotika. Můžete mi poradit, je to pro mě těžká volba.

#2 02. 09. 2012 17:16

peter_2+2
Reputace:   

Re: MFF UK vs ČVUT, Těžká volba - Nemůžu se rozhodnout

↑ Neal:
být teboutak si vyberu to, co ti jde samo od sebe, u čeho se nemusíš tak moc snažit a jde ti to, protože takové věci pak často považuješ za samozřejmé a pomíjíš je, proti jiným, a člověka později víc začne bavit právě to, v čem může něco dokázat.
Otázka teda je, co si myslíš, že by tě do budoucna víc bavilo a co ti víc, snadněji jde. To za tebe nikdo nerozhodne.

Jinak to je teď na všech školách, prvně se dělá bc a až potom je navazující, rozdíl je jediný, že děláš dvě státnice, jinak je to totéž víceméně. Zavedlo se to proto, teda aspoň z toho co jsem zaslechl, že některé závěrečné mgr práce měli malou úroveň a to bc je jakoby příprava. Takže ať se přihlásíš kamkoliv, měl bys mít prvně bc tak jako tak.

Zápatí