Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj potřeboval vych poradit s pár příklady, které byly dnes na opravné podzimní zkoušce:
1. Stojí řada 4 dívek a 6 hochů, určete kolika různými způsoby je za sebe lze postavit:
2. Nový PC stojí 10 000 kč, za 4 roky jeho cena poklesla o 1300 kč. Vypočítejte v % o kolik klesne cena ročně. (U této úlohy si úplně nejsem jistý zadáním)
a ještě jedna:
3. Je dána aritmetická posloupnost, kde platí a30 = 100, a d = 3, vypočítejte, kterému členu přísluší číslo 280 (Aspon doufám, že to tak bylo protože mi vyšlo 90) ps píši to jen tak z hlavy co mi zůstalo v paměti, ted u sebe nemám arch se zadáním...
↑ Petan754:
Ten první by měl být myslím 4!+6!
Ten druhý myslím méně jak 22 procent
Jinak kdyby někdo měl zadání nebo si vzpoměl na nějaký příklad co tu ještě nebyl, bylo by to super...
Já si ještě jen vzpomínám na jeden, kde byla kružnice, do niž byl vepsán čtverec. viz obrázek, vzdálenost středu S od kružnice = r = 3 cm, vypočítejte obsah třech trojúhelníků.
Byl tam i nějaký příklad že chodí do práce a do druhé, v té první tráví víc času než v té druhé myslim
Nebudu se tu ptát na nějaký příklad, ale na Váš názor. Co si o tý maturitě myslíte?
Celkem dost jsem se na to připravoval. Včera jsem si propočítal i předchozí maturity. Průměr byl tak kolem 70%, někde i víc. A dneska si nejsem jistý jestli jsem to vůbec udělal. Nervama to nebylo, prostě mi ty postupy nevycházeli. Někde jo, někde ne. Ta maturita na Jaře se mi teda zdála podstatně lehčí.
1. Stojí řada 4 dívek a 6 hochů, určete kolika různými způsoby je za sebe lze postavit:
pokud je to zadání správně, tak
(4+6)!=10!
Kružnice (příspěvek #8)
odvěsna trojúhelníka je podle zadání 3
obsah jednoho
obsah tří
Nový PC stojí 10 000 kč, po čtyřech letech odepisování jeho cena klesla na 1300 kč. Vypočítejte v % o kolik klesla cena ročně.
Auto vyjelo s polovinou nádrže. Po ujetí 100 km zbylo v nádrži jedna třetina benzinu. Když dojelo do cíle, byla v nádrži jedna pětina. Kolik kilometrů auto ujelo?
takže na 1/6 nádrže ujede 100 km
spotřebovalo
nádrže
trojčlenka
Ten úplně první příklad mi vyšel 9 000 000, potom ta kvadratická rovnice interval A
Michaela.kastan napsal(a):
Ten úplně první příklad mi vyšel 9 000 000, potom ta kvadratická rovnice interval A
jj, 9 mega mám též ;) S tou kv. rovnicí nevím který to byl příklad, ale vím, že jsem tuším ve čtvrté úloze kv. rci. počítal také a D mi vyšlo 25.
ten mi vyšel 9(x2 - 4)