Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Blooncka2: Ano, myslím že je to chyba. Ale jestli jsi tam napsala přímo x=-4 a y=-1, ne jenom -1 a -4 tak by to to možná mohlo vyjít u přezkoumání.
↑ xmonika2:
taky to tak mám, myslím si, že by to nemělo vadit
↑ xmonika2:Já si naopak myslím, že to vadit bude. Pokud v zadání upozorňují, že nemáte zapomenout na jednotku, tak to jistě znamená, že ji po vás chtějí a to správnou a ne úplně jinou (rozdíl mezi
a
je totiž značný). Takže za plný počet by to být nemělo.

↑ Levikk46:
Ahoj,
ad 2.) - ta úprava je chybně, navíc se mělo umocnit závorku na druhou, ne vytknout, takže špatně
ad 9.) ptali se na hodnotu sinusu, nikoli jeho argumentu, takže taky špatně, stačí si přečíst zadání
Mimochodem s češtinou jsi problém neměla? Pokud napíšeš ve slově bod na konci t, je to na pováženou.
Ahoj, prosím Vás, u kv.rovnice vadí když nemam označení x1, x2? :(
↑ AnySs:
Zkusím vysvětlit 26:
První tažená koule bude bílá. Ze zadání vím, že v balíčku jsou 2 bílé koule. Pokud tedy vytáhnu jednu z těchto dvou koulí, splním podmínku. To znamená že v množině příhodných jevů jsou právě tyto dvě koule. Z balíčku ale můžu v prvním tahu vytáhnout 5 různých koulí. Počet všech možných jevů je tedy 5. Lehce tedy můžu určit, že výsledek bude 2/5 (příhodné/všechny možné) ...B
První dvě tažené koule budou černé. Na začátku mám 3 černé. (tedy příhodné jevy) a 5 koulí celkem (všechny možné). Jako v předchozím případě si vyjádřím jako 3/5. V druhém tahu mám ale v balíčku už jen dvě černé koule a 4 koule celkem, protože jednu černou jsem vytáhl v prvním tahu => 2/4. Tyto dvě skutečnosti platí současně, musím je mezi sebou tedy vynásobit: 3/5 x 2/4 = 3/10 ...E
V první tažené dvojici budou zastoupeny obě barvy. Musím tedy vyřešit dva případy. Jako první můžu vytáhnout černou, tzn. jako v předešlých případech 3/5 (3 černé). V dalším tahu musím vytáhnout černou, ale už mám celkem jen čtyři koule, protože jedna černá je venku... 2/4 (2 bílé) a oba tahy mezi sebou vynásobím => 3/5 x 2/4 NEBO můžu vytáhnout jako první bílou, to znamená 2/5 (2 bílé) a v druhém tahu zase jedna vytažená, takže 3/4 (3 černé) a vynásobím mezi sebou 2/5 x 3/4. Vzhledem k tomu, že může nastat ten NEBO ten případ, sečtu obě možnosti 3/5 x 2/4 + 2/5 x 3/4 = 3/5 ...D
↑ Katak:
Super, tak to mám správně.. A co ta otázka 23 s těmi faktoriály? Jestli máš tedy zadáni jinak ti ho zkopíruji.. Jelikož jsem na jedné stránce našla výsledky údajně od učitele.. Ale jsou úplně jiné než ty o máme tady na foru, tak nevim čemu teď věřit.. Podle mě je ta 23 A
1) 9*10na6
2)9xna4-72xna2+144
3)3*(y-2)*(y+2)
4)2, -1/2
5) 1/5
6) 100
7)P=0;3
8)x=-4, y=-1
9)sin=2/3
10)13,5
11)20cm
12)576
13)4608 l
14)180km
15)30 h
16)N,A,A,A
17)C
18)E
19)C
20)C
21)B
22)D
23)D
24)E
25)D,A,B,F
26)B,E,D
↑ AnySs:
Podle mě je to taky A. Nikde tam není napsaný, že by se to mělo řadit jakýmkoliv způsobem podle kluků a holek, takže by výsledek byl stejnej i kdyby tam bylo třeba jen 10 kluků. Podle mýho teda jasnej 10!. D by to bylo asi v případě kdybych měl kluky a holky ve skupince zvlášť a nemíchal je mezi sebou, pouze by tvořili tu jednu řadu. :)
↑ roman18:
Všechny výsledky po netu jsou nějaké pofidérní, moje učitelka na doučování to počítala a vyšlo ji A .. u té 24