Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Jelena: zavřeno pro duplicitu
Karel má stresující povolání. Proto chodí každý pracovní den hned po práci do cukrárny. Přijde
tam vždy přesnì hodinu pøed zavíraèkou. Jí zde pouze věnečky V a trubičky T. Na útratu má každý den 150 Kč. Jeden věneček stojí ho stojí 15 Kč a jedna trubička 10 Kč. Karel nemùže jíst zákusky moc rychle. Zatímco jeden vìneček sní přesně za 5 minut, trubičku jí 10 minut, protože se mu drolí. Pokud nestihne dojíst před zavíračkou, majitelka cukrárny ho vyhodí a zákusky mu sebere. Nakreslete Karlovo rozpoètové omezení a vyznačte jeho rozpočtovou množinu.
Rozpočtové omezení a rozpočtovou množinu mám vyznačenou v grafu. Mám ale problém s dopočítáním průsečíku dvou přímek. V tom bodě se totiž rozpočtové omezení láme a nevím, jak dopočítat ten průsečík.
Peněžní linie rozpočtu z bodu (V ; T) = (10; 0) do (0; 15) a časová linie z (12; 0) do (0; 6). Tyto dvě úsečky se protínají v bodě (9; 1,5). Já netuším, jak dopočítat právě tento bod a jak dopočítat rovnice přímek těchto "přímek" resp. úseček.
Mohl by mi s tím prosíím někdo pomoct nebo alespoň navést? Děkuju moc!!
Téma zavřeno
Stránky: 1