Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 10. 2012 12:32

Sunshine
Reputace:   

Pant u notebooku - popis, nacrtek

Ahoj,

byl by někdo tka hodný a mohl by mi udělat náčrtek s popiskem, jak funguje pant u notebooku?
http://www.terahertz.cz/23224-large/pan … series.jpg

To šedivý dole ja zastrčeno v notebooku, a má to dlouhý rameno na kterém je připevněn display. Musí se na to rameno působit hodně velkou silou, protože když je to ramen sundané, je problém s tim otočit i s kombinačkama. To taky nevím proč. Já bych potřebovla vedět hlave ty působiště síly + proč to jde tak hrozně ztuha. KDyžtak to yvyndám z notebooku a dám sem detailní fotky. Byl bych moc rád, kdyby mi s tim nekdo pomohl. :(

#2 06. 10. 2012 21:08

Sunshine
Reputace:   

Re: Pant u notebooku - popis, nacrtek

Nikdo jo? :((

#3 06. 10. 2012 22:42

Zavi
Zelenáč
Reputace:   

Říká se tomu kroutící moment, síla se násobí vzdáleností od osy. Na rameno se normálně tlačí cca 25cm od pantu (výška víka), cetimetr od osy pantu pak potřebuješ 25x větší sílu (ale zase na kratší dráze, takže práce bude stejná). Zkus otevřít dveře tlačením hned vedle pantu, taky to nepůjde.

#4 11. 10. 2012 15:13

Sunshine
Reputace:   

Jo super, tohle mi pomohlo se nekam nasmerovat. Tady je ta finalni prace kdo by mel zajem, pripadne kdo chce hledat chyby :)
Odkaz

Zápatí