Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den, nemůžu si rady s tímto: potřebuji v TeXu napsat dvojný plošný integrál, ale nějak mi to nejde. Vím, že pro klasický integrál tam je příkaz \int, pro dvojný \iint, pro trojný \iiint a pro plošný \oint ale pokud potřebuji vyrobit dvojný plošný jak na to? Děkuji.

↑ Geronimo:Skvělé, funguje to, moc děkuji. A při té příležitosti se ještě zeptám, protože to také úzce souvisí s TeXem. Potřebuji napsat polotučným písmenkem vektor
takže jsem tam zadala toto:
Když jsem ale předtím upravila tento příkaz na tvar:
tak mi to pořád hlásilo chybu. Pokud tam dám normální písmenko, tak to funguje ale na řekcou abecedu ne a nevím, v čem je problém. A teď koukám, že tady to také hlásí chybu tak to tady ani nenapíšu asi. Dá se s tím něco udělat?
Mne funguje toto:
{\boldmath
}Pokud to chces pouzit v matematickem prostredi, tak musis pouzit mbox
\theta
Popripade by to melo jit resit nejakymi balickami (bbm, doublestroke package), ale ty mi nedavaly pozadovany vystup.

↑ Geronimo: Co to je ten mbox? Je to nějaký balíček?

↑ Geronimo:No ono mi to stejně nefunguje nějak. :-(
↑ Stýv:
Jo, diky, ale ja to nechtel zobrazit. Ja chtel ukazat kod, coz jsem myslel, ze udela CODE.
↑ Alexandra44441:
Příkaz \mbox vytvoří oblast přesně tak velkou, aby obsáhla text v argumentu.
Zdroj zde.
Jak presne mas ten kod?
↑ Alexandra44441:
něco takového? :)

↑ byk7: Jojo, děkuji, to už jsem vyřešila díky Geronimu. Ale teď ještě potřebuji dořešit ty vektory - viz víše. Jak by měl tedy přesně vypadat řádek, který obsahuje vektor (tučným, nebo zvýrazněným písmem)? Pomocí toho mbox-u mi to nefunguje.
Stránky: 1