Stránky: 1
Ahoj,
znáte prosím nějaký nástroj, ve kterém lze snadno načrtnout různá schemata, náčrtky, apod? Např. načrtnout geometrické útvary jako kružnici, trojúhelník, včetně popisu (označení) jejich vrcholů, stran, apod. Možnost kresby čar jen v určitých směrech (např. svislé a vodorovné), možnost kreslit různá schemata ("bloky" reprezentované obdélníky, kruhy, apod. a šipky volitelných tvarů mezi nimi, apod.).
Navíc, aby bylo možné tento náčrtek exportovat do běžně užívaného grafického formátu (např. jpg, png).
Občas narazím na potřebu nějakou (nejen matematickou) situaci místo slovního popisu vyjádřit obrázkem (byť i schematickým) a pro tyto potřeby by se takový nástroj hodil. Ale např. "malování" ve Windows mi pro tyto účely přijde příliš neohrabané.
Děkuji

↑ check_drummer:
Zdravím,
na nějaká schémata jsem kdysi používal nástroj SmartDraw, je to sice placené, ale vždy jsem použil nějakou free verzi omezenou počtem spuštění.

GeoGebra na rýsování.
Na diagramy jsem kdysi nějaký software hledal, ale většina z toho měla nějaké polopříšerné ovládání nebo to byl nějaký Enterprise edition software, který se možná hodí na plánování letu na Mars, ale na pididiagramy je to šílený kanón na vrabce. V podstatě teď vše dělám v graphvizu, což pro jistotu nemá snad žádné GUI, ale zdrojové soubory jsou hezky čitelné, exportovat to lze do všeho a lze to hlavně jednoduše zpracovávat/generovat programem, což stejně dělám nejčastěji.
Zdravím,
já jsem používala Dia.
↑ Lukee:
na Mars nevím, ale uspořádat by se mohlo :-)
Stránky: 1