Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

prosim vas viete mi niekto pomoct s tymto? skusal som to derivovat ako podiel ale vysla mi nula v menovateli...potom som skusal derivovat ako f derivovane/g derivovane ale to mi zase vysla 0 v citateli...a riesenie ma byt 2..diki za odpoved
Zdravím,
f derivovane/g derivovane
ano, to je použití l´Hospital pravidla (podmínka je splněna), zkontroluj, jak jsi derivoval
, je zde vnitřní funkce (-x). mělo by to pomoci.

↑ jelena:
http://www.matweb.cz/cgi-bin/mathtex.cg … usepackage[czech]{babel}%20e^{(-x)}\end{align*}
mam to zderivovane podla vzorca ex=ex to znamena ze e-x = e-x ale to je asi zle..ma to byt -ex ?
↑ peter ňachaj:
používáš Editor LaTeXu napravo od okna zprávy? Vždy se ještě podívej na náhled, co jsi napsal.
podle pravidla derivování složené funkce. V pořádku?

↑ jelena:

nevsimol som si editor sry...ale uz viem dakujem za pomoc :)

↑ jarrro:
zadanie ulohy je ze vypocitajte cez l hopitala :)
↑ peter ňachaj:jaj tak ho použi, ale normálne ako sa má

Ak sa mozem este opytat ak mam
alebo hocijaky podobny ked je tam derivacia podielu tak mam najprv derivovat ako podiel? alebo zderivovat najprv citatel/menovatel...alebo najprv si to neako upravit?
podľa toho čo chceš robiť ak chceš tú funkciu derivovať tak deriváciu podielu a ak chceš počítať limitu podľa Lhospitalovho pravidla tak zvlášť derivovať čitateľ a zvlášť menovateľ
ale tu je aj v prípade LH vhodné to skrátiť 

ahaaa takze ked chcem limitu tak citatel a menovatel zvlast..uz rozumiem...toto tak vediet vcera :D usetril by som si kopec roboty...diki moc
Stránky: 1