Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, neviem si rady s jednou úlohou, mám vypočítať hlbku priepasti ak do nej pustím guľôčku, je to úloha z kinematiky, jej dopad na dno je počuť o 10 sekúnd, a rýchlosť zvuku vo vzduchu je 340m/s.
S1 a S2 sa musia rovnať, S1 vypočítame ako
a S2 ako
lenže tie časy sa rovnať nebudú, preto neviem ako vypočítať T1 a T2, ak čas T=10s, potreboval by som postup, ďakujem
↑ zdenek1:
Áno, také niečo mi vyšlo, len ja som si namiesto "h" dal S1 a S2 lenže tie sa rovnajú...to ma poplietlo, ale teraz neviem tú výslednú rovnicu previesť na kvadratický tvar, všetko som umocnil aby som odstránil odmocninu, potom mi ostalo: 
vynásobiť desiatkou: 
deleno dvomi: 
-potom som tu zátvorku vyriešil nejak takto:
- lebo h na druhú lomeno 1700 na druhú, potom som to vynásobil 8500 a keď som šiel vypočítať diskriminant tak mi vyšiel takmer 3 milióny niekde v úpravách rovnice robím chybu
No, aj to je postup ale keď som to skúsil vypočítať ručne nevyšlo mi to, a ja z toho budem zachvíľu písať test a to by mi učiteľ možno ani neuznal keby videl tie hrozné čísla, určite to pôjde aj nejakými jednoduchými výpočtami vyrátať, ak by niekto vedel bol by som za postup rád, ďakujem