Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den , prosím o pomoc. zamotala jsem se do 3 příkladů a neví si s nimi rady. Mohl by někdo spočítat oba dva příklady a připosati postup ? Děkuji pomoc
příklady ( zadání):
A= -1,1
B= 2,3 , v=(1+p,2-p)
druhý příklad ( zadání)
A=2/3 , 1
B= -1 , -1/3 v=( 2p-1,2+p)
třetí příklad (zadání)
A= -1,2
B= 3,5 v=(1-p,p+1/6)
↑ barca33:
první:

Podle zadání je
směrový vektor přímky AB, takže musí být nějaký nenulový násobek 
tedy
rozepíšeš po složkách
a rovnice vydělíš
Zbylé dva příklady uděláš naprosto stejně
↑ zdenek1:
děkuji moc za vysvětlení akorát nechápu ten poslední krok to vydělení
↑ barca33:
Já sice nechápu, co na tom nechápeš, ale když to nechápeš, tak to uděláme jinak.
z první rovnice vypočítáš 
z druhé vypočítáš 
a protože je to stále stejné
, musí platit
↑ zdenek1:
děkuji moc za vysvětlení . Ještě jestli mohu požádat za postup při řešení toho posledního příkladu. Neshoduje se mi výsledek s řešením. A jaký je postup u příkladu s odmocninou ?
A= odmocnina ze 3,1 B= 1, - odmocnina ze 3 v= ( 1,2+p)
Asi Vás moc otravuji a omlouvám se Vám , ale velmi by mi to pomohlo.
↑ barca33:
Zdravím,
postup je úplně stejný. Dokonce máš výhodu, že kolega ↑ zdenek1: napsal v TeX, klepni na jeho zápis, přenese se Tobě do zprávy, oprav na zadání 2, 3, s odmocninou (
)apod. a napiš, prosím, co Tobě nevyšlo. Děkuji.
↑ barca33:
Napiš, prosím, celé Tvé řešení, aby bylo vidět, kde je chyba. Proto můžeš použit zápis v TeX od kolegy Zdeňka.
↑ jelena:
jeden příklad mi vyšel. ale mohla byste rozepsat postup při řešení příkladu s odmocninami. Odmocniny mi moc nejdou a nevím si vůbec rady. Předem díy
↑ barca33:
:-) napiš, prosím, všechno, co máš. Pokud máš problém s odmocninami, tak se podíváme na příklady odmocnin (podle toho, v čem ten problém je - když nepíšeš, tak nevím).
Takhle to nemá žádný efekt, že budu vypisovat - to mi věř. Navíc ještě mám umývat podlahu (mezi tím můžeš psát).
věřte mi , že toho mám taky dost. :-)
kde jsem napsala, že toho mám dost? Podlaha byla řádně naplánována aktivita, kterou nebudu nahrazovat vypisováním odmocnin.
Naklepala jsem Tvé zadání do zápisu kolegy Zdeňka.
A=
,1) B=1,-
v = ( 1,2+p)

------------------------------------------------------
Tedy jde o to vyřešit rovnici: 
Vyjadřuj, prosím,
. Pro usnadnění si můžeš v jmenovateli nalevo vytknout (-1) a změnit tak znaménka v čitateli, potom usměrnit zlomek.
Myslím, že to vyjde rychleji , když mi napíšete postup než když budu psát
pro koho rychleji? :-)
ale jestli je to porblém zjistím si ostup jinde .
No proč ne? :-)
Stránky: 1