Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den, mam otazku ci mozem pouzit ako matematicky dokaz na vyvratenie platnosti mnozinoveho kalkulu aj vennov diagram ? Je "obrazok" dostatocne formalny matematicky dokaz ? Dakujem
Prikladam aj cast prikladu : je dane m
4 lubovolnych mnozin, ulohou je rozhodnut ci plati uvedeny vztah mnoziniveho kalkulu : 

Dufam ze som ta napisal dostatocne zrozumitelne avsak necakam riesenie, iba ci mozem teda pouzit ako dokaz sporu vennove diagramy kde L != P a maly "nastrel" ako by som to mal priblizne dokazat napriklad ako by som mal postupovat keby chcem dokazat platnost takehoto tvrdenia ? (mat.indukciou?)
Za kazdu odpoved dakujem veelmi pekne :)
↑ Mr.Pinker: ano trojuholnik je symetricky rozdiel mnozin napriklad trojuholni Ai je sym. rozd. vsetkych mnozin alebo trojuh. Ai_sude je sym. rozdiel mnozin indexovanych sudym i
řešení takových to problému bych jako obrázek důkaz nebral spíše bych to řešil podle defince tudíž bych si rozepsal co znamená definice na levé straně a co a co definice na pravá straně a poté bych dokázal nejdříve že levá strana je podmnožina druhé a prava je podmožina levé tudíž proto jsou si rovny
↑ Mr.Pinker:
aha =) dakujem za radu a prosim ta mohol by si mi trosku viac popisat ten rozpis podla definice(pripadne kde by som si to mohol na webe dostudovat) ? :) dufam ze to este neporusuje tie pravidla :)
Mr.Pinker napsal(a):
jaké množiny to vymezuje a tak ....například co znamená etc... sám jsem se například s tudíž intuivně bych řekl že to bude
čau , mne to kus nejde do hlavy a čo keby boli množiny A1 = {1,2,3,4} A2 = {2,3,5,6} ako by som potom napísal ich sym. rozdiel podobným zápisom ako si to napísal ty ? Alebo rovnako ? Pretože kus sa strácam v tom ^ tým by som poukázal na 2,3 ale ako ukážem na výsledok 1,4 ? Alebo to zle chápem ?
už som na to celkom prišiel :D :D len otázka musí byť na začiatku to "x;" ?