Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 11. 2012 16:33 — Editoval dmk (23. 11. 2012 16:33)

dmk
Pozice: Student
Reputace:   

Nejasná věta v zadání

Dostala se mi do rukou tato úloha:
O konečné neprázdné množině uzavřených intervalů řekneme, že je zajímavá, pokud splňuje následující podmínky:
(i)
(ii)
(iii)
Pepa měl zajímavou množinu intervalů, jenže přišel hurikán a každému intervalu v množině změnil horní mez. Naštěstí mohl Pepa některé intervaly v množině změnit tak, že mu zase zbyla zajímavá množina.Dokažte, že pro každé n$\in \mathbb{N}$ může Pepa najít zajímavou množinu intervalů, se kterou takto určitě vydrží alespoň n hurikánů

Nechci zde řešení úlohy(proto jsem taky nevypsal podmínky, ), jde mi jen o vysvětlení tučně zvýrazněné věty, kterou jsem nepochopil(správněji řečeno pochopil jen částečně).
Děkuji.

#2 23. 11. 2012 17:25

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Nejasná věta v zadání

Zdravím, je to aktuální úloha MKS, stránky však jsou dočasně nedostupné - jinak bys řešil možnou nejasnost v zadání přímo v jejich chatu.

Abychom dodrželi korektní přístup, navrhuji zde nepokračovat. Nevím o jak dlouhý výpadek jde. Pokud nemáš kontakt na někoho z organizátorů semináře, zkus napsat do O nás :-) nebo do Zapomněnek jen výzvu pro někoho z organizátorů nebo dalších účastníků, zda není jiná možnost konzultace zadání. Snad zprávu přečte kolega Olin.

Toto téma zamknu. Děkuji za pochopení.

Zápatí