Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj mám zde tento příklad týkajjící se fyziky. Podle mne ale spíše jde o matiku.
Mám tedy přímku zadanou směrnicovou rovnicí. Zjistím si kartézské souřadnice vrocholů trajektorie vrhů:
(=maximalni vyška)
(půlka délky vrhu)
Mohl by mi někdo prosím poradit jak a co mám dosadit do čeho nebo co s tím vším udělat abych dokázal že vrchol leží na dané přímce? Děkuju
↑ 22.12.2012:
V těch rovnicích máš pořád ten parametr v0. Jinak je to hezká soustava pro x a z - zkus tedy nějak zjistit jaký vztah mezi x a z bude platit, a to tak, aby ses v0 zbavil.

↑ LukasM:Díky, mohl bys mi poradit kam to mám pak dosadit do té rovnice přímky, až si to vyjádřím? Pokud vyjádřím nějaké x=něco, pak to něco dosadím za x?
↑ 22.12.2012:
Neptej se co budeš dělat až to vyjádříš, a radši to udělej a uvidíš. Za žádné x nic dosazovat nemusíš, celé to funguje i kdybys dopředu nevěděl, že to bude ležet na přímce.

Aha, doopravdy to vyšlo, díky moc
Stránky: 1