Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tu v tomto príklade by som len potreboval pomoc s tým ako vymedziť tú časť roviny, resp. ako mám nájsť priesečníky roviny s osami x, y, z, aby som ju mohol nakresliť. Ono to je jednoduché, len nejak nemôžem prísť na to. :)
Nevedel by mi niekto pomôcť?
Zdravím,
pokud rovina protne souřadnicové osy, potom 2 další souřadnice jsou 0 (např. společný bod roviny a osy x vznikne, když do rovnice roviny za y, z dosadíš 0). Jelikož má být v 1. oktantu, tak protne osu x, osu z, ale také přímku vymezující oktant, tedy (z=0). Stačí tak? Děkuji.
Stále po Tobě označuji témata za vyřešená, polepší se, prosím :-)
↑ jelena:
Ahaaaaaaa, prepacte, ospravedlnujem sa, ja som netusil, ze mam moznost oznacit temu za vyriesenu. Myslel som si, ze to moze iba admin alebo moderator.
A inak uz je mi to jasne, nevedel som prist na to lebo mam blbo pooznacovane obrazky v zosite, inak som to robil presne tak isto, ako ste mi poradili. :)
Dakujem pekne za pomoc. :)