Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Pani Novakova ma v obalke 16 fotografii, z toho je 7 ciernobielych( z nich su na 4 iba macky ana 3 iba psy) a 10 farebnych fotografii( z nich su na 7 iba macky a na 3 iba psy). Najmenej kolko fotografii musi Pani Novakova poslepiacky vytiahnut z obalky aby mala medzi vytihanutymi aspon 1 farenu, 1 ciernobielu, aspon jednu kde bude pes a jednu kde bude macka.
pani novakova musi z obalky vybrat najmenej ??? fotografii.

Vem si, které skupiny fotografií je více. Barevných či černobílých? Jsou to barevné, takže kdyby vytáhla 9 fotek, mohla vytáhnout samé barevné a žádnou černobílou.
10 ale také není správná odpověď, protože je tam 11 koček a 6 psů (tam to máš nepřesně. 7 + 3 není devět, takže to nejde dopočítat).
Takže správný výsledek bude počet koček + 1. V tom bude ošetřené, že budou jak černobílé i barevné a také tam bude nejméně jeden pes.
↑ halogan:
Zdravím :-)
že ty nečteš názvy témat - aktuální matematická soutěž je v rozporu s pravidly fora :-)
"pre všetkých, ktorým to páli"
Prosím o pomoc, čeká mě to zítra, prosíím.
Dva traktory zorají pole za 4 hodiny. Kdyby první traktor zoral polovinu pole a pak druhý traktor práci dokončil, trvala by orba 9 hodin. Za kolik hodin zorá pole každý traktor zvlášť.
Přemýšlím, že je to úloha o společné práci, tedy rovno jedna, ale nevím jak postupovat při sestavení rovnice. Tomáš

↑ jelena:
Já jsem četl téma a říkám si "No on se ještě přiznal, že to je soutěž... tak to je na smazání". Jenže jsem otevřel asi 10 témat, začal jsem odpovídat a na název jsem úplně zapomněl.
Omlouvám se a moje odpověď je špatná a nezaslouží si zde být :))

↑ tervueren:
Tento příklad neřešte zde, už je na to separátní téma: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=32030
Stránky: 1