Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, tady jsem zkoušel sám vypočítat vzorovej příklad, ale něco sem nevěděl. U převodu obecného tvaru na směrnicový nevím zelené věci, u výpočtu asymptot ty červené.
http://tinyurl.com/ale2hch

↑ Fredy.00:
Tak se podívej na tvůj papír (kdyby jsi to tady psal, tak ti to označím), kde máš barevně označené násobení
↑ marnes:
No dobře, a kde se vzalo to +1/4, to úplněě první zelené?
PS: dá se nějak na kalkulaččce zjistit, jak vyjádřet třeba číslo 1,3333 zlomkem? Vím že je to 4/3, ale někdy to třeba nevím.
PS2:
No dobře,
ale jakto že mi tam ta 64 pořád zůstala, idkyž jsem ji už použil na násobení se zlomkem 1/4?

No dobře, a kde se vzalo to +1/4, to úplněě první zelené?
to je princip úpravy na úplný čtverec. Je bezpodmínečně nutné k práci s kuželosečkami - nastuduj
dá se nějak na kalkulaččce zjistit, jak vyjádřet třeba číslo 1,3333 zlomkem? Vím že je to 4/3, ale někdy to třeba nevím.
Na kalkulačce ne, ale jde to ručně, je potřeba tady na foru pohledat
No dobře, ale jakto že mi tam ta 64 pořád zůstala, idkyž jsem ji už použil na násobení se zlomkem 1/4?
si děláš prdel, ne? copak při roznásobení závorky násobím jen jeden člen? Vrať se na ZŠ