Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak na odkazování. Mám rozvržení stránky vytvořené pomocí CSS, takže jsem nepoužila žádné tagy jako frame apod ale pomocí divů. Zajímalo by, mě jak odkazovat zlevého rámu do prostředního. viz obrázek. Takže pokud kliknu na položku úvod,chci, aby se mi obsah zobrazil v prostředním rámci (žlutý).Děkuji za odpověď.
Zdravím,
bez frames jak píše Stýv (ale je to pěkná prasečina). Jinak s využitím frames (rámů):
<a href="stranka1.html" target="nasFrame" > Odkaz 1 </a> <a href="stranka2.html" target="nasFrame" > Odkaz 2 </a> <a href="stranka3.html" target="nasFrame" > Odkaz 3 </a> <iframe name="nasFrame" > </iframe>
Pak se dá ještě použít jQuery, ale... to asi nechceš (pokud to máš do školy).

↑ pavelka.a: Ne, vytvoř tři různé stránky (stranka1.html, stranka2.html, stranka3.html), které se budou lišit obsahem prostředního sloupce a pak v těch odkazech měj jako cíl odkazu právě stranka1.html atp. Žádný atribut target není v tomto postupu potřeba. Rámy jsou prasečiny, tohle řešení je OK.
Nebudeš psát cíl odkazu...
Uděláš pět stránek: stranka1.html, stranka2.html, stranka3.html, stranka4.html, stranka5.html. Každá z těchto stránek bude mít stejné menu, bude se lišit jenom ten obsah (bohužel se opakuji, už to pěkně popsali kolegové nahoře).
Odkazy v menu budou normálně:
<a href = "stranka1.html"> stránka 1 </a> <a href = "stranka2.html"> stránka 2 </a> <a href = "stranka3.html"> stránka 3 </a> <a href = "stranka4.html"> stránka 4 </a> <a href = "stranka5.html"> stránka 5 </a>
↑ pavelka.a:
už jsme to vyřešila muselo se zkopírovat do každé stránky celé rozvržení ne jen menu