Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj matematici,
mohu se zeptat na řešení těchto dvou příkladů z komplexní analýzy? Nejsem si zcela jist, zda mám správně řešení.
Znázorněte množiny
a
, je-li
,
Vypočtěte pomocí Cauchyho integrálních vzorců daný integrál:
, kde 

Citace pravidla #3: "...vždy alespoň zběžně naznačte váš vlastní pokus o řešení předložených příkladů."
Vidím jen zadání příkladu a žádný náznak, že by jsi se to pokusil řešit sám a uvedl svůj postup, popřípadě poskytl odkaz na tvé řešení. Takováhle jednání, kdy jenom zkopíruješ zadání z projektu a chceš dostat řešení mi nepřijde férový.
Nepamatuji se, že bych zaznamenal některého studenta VŠB - VMA, kdo by řešil tolik úkolů jako ty za pomocí internetu. Nevidím důvod, proč nezajdeš za vyučujícím a nepoložíš mu stejnou otázku, jako jsi položil tady. Určitě jeho odpověď bude více relevantní k tomu, co jste probírali v daném předmětu a může ti poskytnout referenci na některé věci co jste již probírali.
Rozdíl je, že za ním nemůžeš jít a zeptat se jej na řešení, s tím, že vůbec nic nevíš. Jemu, jakožto i tady na fóru podle pravidla #3 které jsi nedodržel, musíš ukázat svou práci.
Jakožto (již skoro bývalý) student VŠB - VMA mi tvé jednání přijde subjektivně velmi neetické, protože jsem sám strávil spoustu času řešením podobných projektů a žádnou pomoc na internetu jsem nevyhledával. A mí spolužáci také nic takového nedělali. A pak vidím tebe, jak se ptáš na správné řešení příkladu, který slouží k ověření tvých znalostí a schopností v některém z předmětů.
Také doufám, že u řešení svých domácích úkolů/projektů/seminárních prací u kterých využiješ toto fórum, nebo jiné zdroje uvádíš, že jsi této pomoci využil a nepřipisuješ kredity sobě. Protože pokud to tak neděláš, tak se jedná o plagiátorství.
↑ zjevik:
takže je vlastně dobře, že nikdo neodpověděl, na tyto dva příklady ;)
u prvního příkladu jsem si znázornil množinu. Průsičík křivek v bodě i jsem dosadil do předpisu
. Tento bod se zobrazil na nekonečno a zároveň vím, že zobrazení zachovává úhly. Tedy v bodě nekonečno je úhel
. Dost nepředstavitelné pro mě....
u druhého jsem si rozepsal jmenovatel na součin (z-5)(z-2) a nebyl jsem si jist, kterého pošleme do jmenovatele....
ale už jsem ty příklady ke své spokojenosti vyřešil ;)
bohužel po tvém odjezdu se VMA zvlčila a existují takoví, kteří hledají pomoc u ostatních(spolužáků) nebo na internetu (u vzdálených spolužáků)....
z mých přípěvků (celkově pod 20 za tento semestr) bylo zodpovězeno jen pár a ty byly ve velké většině, že si ověřuju své výsledky
jinak jsem ti vděčný, že jsi se držel výkladem etiky Emmanuela Lévinase (Etikou toho druhého se zabýval zejména Emmanuel Lévinas. Podle něj je ten druhý víc než moje svoboda. Svobodný člověk je zaslíben druhému, je za něj zodpovědný. A to ho zavazuje, aby se o druhého staral dřív než o sebe, druhého v bezmoci nelze opustit.) a nedopustil, abych (z tvého pohledu) plagiátorství
pokud chceš skutečně důkladně moralizovat celou moji matematickou dráhu, doporučuji ti dále postavit hlídky do studovny na všb, do porubských a havířovských hospod a nejvíce směn na knihovnu u havířovské radnice. Ta je nově zrekonstruovaná ;)
Zdravím v tématu,
četla jsem včera příspěvek ↑ zjevik:, teď čtu odpověď ↑ adjamot:. Nevnímám to jen v záležitosti kolegy Adjamot, je to opakovaně diskutované (viz celé téma, ale je to v různých variantách) a nejen zde na fóru.
↑ zjevik: tedy pokud je další názor a čerstvý pohled na možnosti zabránění zneužívání fóra k nepoctivým praktikům, tak názor do debaty určitě bude vítán (alespoň z mé strany). Děkuji.
Celá záležitost je dost personifikována a nejde jen o toto forum. Chápu, že někdy je položení dotazu motivováno prostou bezradností a zoufalstvím nebo naopak zvídavou touhou po zjištění řešení zajímavého problému, a proto takový prostor vítám, ale je mi zcela proti srsti, když zde někdo (a buďme konkrétní:↑ adjamot:) pokládá otázky, aby například porazil ostatní studenty v soutěži.
Totéž platí i v případě řešení jednoduchých domácích úkolů. Pokud se nepletu, tak úkoly nejsou zadávány proto, aby je někdo opsal, ale aby si procvičil nebo ověřil své znalosti. Bohužel systém je mnohdy nastavený tak, že za víc splněných úkolů je víc bodů, a tak tímto drobným podvodem, který by jinak člověk spáchal pouze na sobě, fakticky podvádí i ostatní.
Spousty příkladů lze najít v literatuře a dá se z nich poučit a přesně tak by to mělo fungovat. Škola je i o tom naučit se hledat v pramenech. Jenže studovat knihy (dnes spíše pdfka) za účelem pochopení podobných problémů není ekvivalentní prostému očekávání odpovědi zde.
A ještě k té moralizaci druhých: Mi a nejspíš i Ondrovi je úplně fuk, co děláš a jak si kazíš své studium, ale vadí nám, že podvádíš naše a tvé slušné kolegy a lidi, které my máme rádi.
↑ MT:
buďme teda zcela konkrétní a ukaž mi příklad, který jsem použil, abych porazil ostatní v soutěži?
Uvod za tento příklad získal bod do soutěže jiný student, já jsem se zeptal na jeho řešení, ale to nebylo motivováno ho odevzdat za bludišťáka, ale znát jeho řešení, protože kdyby nebyl vyřešen (správně) za bludišťáka, tak by se v dalším týdnu měl prostě odevzdat...zmiňovaný příklad se tady na foru objevil 21. října (v neděli); ale byl odevzdán už myslím ve čtvrtek a toto odevzdané řešení bylo správné. Takže kde vidíš prostor pro tebou zmiňované podvádění?
adjamot napsal(a):
↑ MT:
buďme teda zcela konkrétní a ukaž mi příklad, který jsem použil, abych porazil ostatní v soutěži?
Uvod za tento příklad získal bod do soutěže jiný student, já jsem se zeptal na jeho řešení, ale to nebylo motivováno ho odevzdat za bludišťáka, ale znát jeho řešení, protože kdyby nebyl vyřešen (správně) za bludišťáka, tak by se v dalším týdnu měl prostě odevzdat...zmiňovaný příklad se tady na foru objevil 21. října (v neděli); ale byl odevzdán už myslím ve čtvrtek a toto odevzdané řešení bylo správné. Takže kde vidíš prostor pro tebou zmiňované podvádění?
Tento komentář má v sobě i odpověď. Asi to každý vnímáme jinak.
Stránky: 1