Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den dostali jsme za úkol slovní úlohu o pohybu a bohužel si s ní nevím rady, prosil bych někoho zda mi s tímto obtížným úkolem pomůže. Předem díky
V 6:30 hodin vyjel z Karlových Varů do Brna dálkový autobus. Pohybovat se průměrnou rychlostí 63 km/h. Z Brna do Karlových Varů vyjel v 7:15 hodin autobus, který jel průměrnou rychlostí 72 km/h. První autobus dělal přestávky dlouhé celkem 30 minut, druhý 25 minut. Který autobus byl v okamžiku, kdy se autobusy míjely, dále od Brna?
Nevím si moc rady s přestávkami, protože během nich čas plynul, ale autobus nejel, tudíž nevím co s nima. A potom mě dost zmátlo,že mi tam chybí jakákoliv dráha, protože jestli se nemýlím tak rovnici budu řešit pohybem na střetnutí tudíž mno a když nevim ani jedno
tak je to složitý. Prosím tedy alespoň o drobnou pomoc.
↑ ((:-)):↑ lukýno97:
No úvahou bych řekl, že pokud se autobusy míjely, tak to měly do Brna stejně daleko.
↑ lukýno97:
Načo úvahu - veď keď dvaja sú na tom istom mieste, musia byť od rovnakého predmetu rovnako ďaleko ...
↑ lukýno97:
Mapu používat nemusíš.
Představ si to na obci kde bydlíš.
Ty jsi doma a tvá sestra u kostela.
Ty vyjdeš z domu a sestra po 5 minutách od kostela
Půjdete proti sobě a někde se potkáte (mezi domem a kostelem)
Ty jsi od domu vzdálený nějak daleko a tvá sestra je od stejného domu vzdálená úplně stejně jako ty.
Je to jasné?
↑ lukýno97:
Človek sa učí celý život ... vôbec mi to nedošlo, taká hanba... a to učím matiku ... :-)
Žeby profesionálna deformácia?
↑ hfungus:
:-)
A to si ešte nečítal tú moju pôvodnú návodnú odpoveď s mapou z internetu ...